Românca care lucrează pentru SpaceX se numește Christina Sfedu. SpaceX este revoluţionara companie de tehnologie spaţială fondată în 2002 de Elon Musk. După o serie de performanţe istorice, compania a lansat, în 2018, maşina Tesla Roadster pe orbita Pământului, cu cea mai puternică rachetă construită vreodată- SpaceX Falcon Heavy. Apoi, SpaceX, în parteneriat cu NASA, a lansat recent, la cea de-a doua încercare, capsula Crew Dragon către Stația Spațială Internațională.

Misiunea istorică realizată de SpaceX și NASA e un moment de cotitură în Satele Unite, fiind primul zbor spațial realizat de pe teritoriul SUA în ultimii ani. Capsula Crew Dragon, în care se află cunoscuții astronauți Doug Hurley și Bob Behnken, a ajuns la Stația Spațială Internațională după o călătorie de circa 19 ore. Intitulată „Demo-2”, misiunea va dura între una și patru luni și ar urma să stabilească cât de sigură este o călătorie cu SpaceX către Stația Spațială Internațională. 

Citeste si: El este primul turist care va ajunge pe luna cu un zbor privat. SpaceX i-a dezvaluit numele

Citeste si: Brigitte Pastramă e îngrozită că i se va pune un  cip în creier: „De ce are nevoie internetul 5G de 40.000 sateliți? Oare nu acesta este cipul despre care scrie în Biblie?”

Citeste si: FOTO. Elon Musk și Grimes au devenit părinți! Numele copilului, de râsul lumii

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Despre Christina Sfedu s-a scris în 2018, atunci când SpaceX a lansat mașina Tesla în spațiu. O tânără de numai 28 de ani, cu origini românești, l-a impresionat pe Elon Musk, omul care a scris istorie săptmâna trecută după ce compania pe care o conduce a lansat cu succes cea mai rapidă și performată rachetă fabricată până în prezent de oameni- Falcon Heavy. Christina Sfedu este tânăra al cărui nume a fost încrustat de Elon Musk pe automobilul Tesla pe care l-a trimis în spațiu în data de 6 februarie 2018”, a scris Adevărul. Automobilul are mai multe inscripții la vedere, ca „Don’t panic“ şi „Made on Earth by humans“, dar și o placă pe care au fost trecute numele celor 6.000 de angajați SpaceX, printre care și cel al tinerei cu origini românești, specialistă în inginerie electrică.( vezi ce a spus Elon Musk despre pandemia de coronavirus)

Povestea româncei care lucrează pentru SpaceX. Tatăl Christinei Sfedu este consulul României la Philadelphia

„Tatăl Christinei este nimeni altul decât George Sfedu, consulul României la Philadelphia. Acesta a plecat din țară în anul 1979, alaturi de fratele lui mai mic. Îi așteptau în SUA părinții, care se stabiliseră acolo după un contract de muncă în Libia. În 1990, acesta s-a căsătorit cu avocata Susan Satkowski. Christina, care are o soră mai mică, s-a născut în 1990. De mică a fost pasionată de spațiu și își dorea să ajungă pe Lună.

Tănăra, care a urmat cursurile Universității Bucknell a fost, în 2010, intern la NASA. La terminarea studiilor, Christina a primit șansa de a se angaja la Boeing Satellite Systems. Iar în 2015, a aflat că celebrul Elon Musk o vrea în echipa lui. Cum țelul companiei SpaceX este să populeze alte planete, Christina a acceptat propunerea fără să stea pe gânduri.”, s-a relatat despre Christina.

„În iunie 2015 avea să vină marea şansă a carierei: Elon Musk o voia în echipa sa de la SpaceX. Compania era deja celebră pentru că făcea istorie în proiectarea şi lansarea de rachete. „Ţelul nostru este să populăm alte planete“ este motto-ul SpaceX, iar Christina a acceptat oportunitatea fără să stea pe gânduri. Din vara lui 2015, tânăra lucrează la SpaceX şi trăieşte în Redondo Beach, California. Părinţii ei au rămas în Philadelphia, la fel şi sora ei, economistă. Pentru munca ei, Christina a trebuit să traverseze America, din Philadelphia până în California- o distanţă de 3.900 kilometri. Surorile Sfedu au fost de două ori în România, în anii 2000. Părinţii le-au dus să viziteze câteva ţări dn Europa şi Orientul Mijlociu. Fetele au mărturisit că în România s-au simţit cel mai bine pentru că au fost răsfăţate de toată lumea. Iar cel mai mult le-a plăcut la „Momaia“- adică la Mamaia.”, s-a mai dezvăluit despre Christina Sfedu.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si