Dupa ce au muncit la o fabrica de tevi pentru petrol din Norvegia, tinerii s-au gandit sa-si investeasca toti banii stransi intr-o ferma din Calafat, la malul Dunarii, pentru ca zona intinsa ii avantaja. Peste 100.000 de euro a costat investitia initiala pentru numai 15 vaci. Acum, au peste 100.

Ca sa poata face fata volumului mare de munca, cei doi se ocupa personal de ingrijirea animalelor.

Din pacate, in Dolh, nu mai sunt fabrici de lapte, deci piata de desfacere pentru cei doi este aproape inexistenta. Mare parte din lapte e folosit la hranirea viteilor sau la producerea de branza.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: După ce a jefuit o casă, un hoț a făcut curățenie, a spălat și a făcut de mâncare. A lăsat și un mesaj care i-a dat fiori proprietarei- antena3.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu casa bărbatului din Florida care și-a ancorat-o cu curele și cârlige înainte de uraganul Milton- wowbiz.ro

Tinerii au doar un aparat de colectat laptele, pe care il folosesc la peste 60 de vaci, pentru ca momentan nu-si permit sa cumpere mai multe. Vedeta fermei este insa masculul, care cantareste 800 kilograme si este si cel mai scump exemplar pe care il au cei doi. Cei doi soti vor sa inceapa un proiect cu fonduri europene, prin care sa cumpere un abator mobil si sa modernizeze ferma.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si