Povestea secretă a Catedralei Neamului! Puțini sunt cei care știu aceste lucruri despre lăcaș
În urmă cu un an, Catedrala Neamului a fost deschisă și mii de credincioși au mers să se roage în lăcașul de cult ce poartă hramul Sf Andrei.
Pe 25 noiembrie 2018 a fost sfințită Catedrala, în Anul Centenarului, și deși nu era terminată, stadiul lucrărilor fiind ”la roșu”, peste 150.000 de români au venit să se închine în Altarul ei în acele zile, între 25 noiembrie – 2 decembrie.
După 2 decembrie, catedrala a fost închisă, ea fiind redeschisă doar cu ocazia vizitei Papei la București, acum fiind în continuare închisă.
Biserica este și acum un șantier, se lucrează la interior și sunt încă multe de făcut.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Site-ul oficial al Patriarhiei Române a publicat recent câteva informații altfel despre catedrala, multe dintre ele neștiute despre acest lăcaș de cult.
Cum Catedrala este dedicată tuturor martirilor care și-au jertfit viața pentru unitatea noastră de credință și de neam, în piciorul Sfintei Mese este depusă o listă cu 350.000
de nume ale eroilor români cunoscuți din toate timpurile.Amplasamentul Catedralei Naționale simbolizează o reparație morală sau ”o lumină de Înviere” pentru cele cinci biserici „răstignite”, dintre care trei – Alba Postăvari, Spira Veche și Izvorul Tămăduirii au fost demolate, iar două – Schitul Maicilor și Mihai Vodă au fost translate de către regimul comunist spre a construi pe locul lor Casa Poporului.
Dar clădirea, care se vrea a fi sufletul poporului român, este una modernă, cu multe facilități. De exemplu, puțini sunt cei care știu că această construcție imensă are 28 de uși de bronz cu reprezentări iconografice. Acestea vor fi coordonate de un sistem computerizat care va comanda deschiderea automată a ușilor în caz de alarmă. De asemenea, Catedrala are un total de 392 de ferestre. Catedrala înaltă de 120 de metri va fi dotată cu 8 lifturi.