Un singur regizor român a reușit să ajungă pe covorul roșu de la Premiile Oscar. Este vorba despre Jean Negulescu, cunoscut publicului pentru filmul ”Cum să te măriți cu un milionar”, care le-a avut în rolurile principale pe Marilyn Monroe, Lauren Bacall și Betty Gable.

A regizat Titanicul în 1953 și alte 85 de filme la Hollywood, a avut mai multe nominalizări la Oscar, dar nu a reușit să obțină râvnita statuetă.

A primit însă premiul Bafta pentru ”Cum să te măriți cu un milionar” și are o stea care îi poartă numele în Los Angeles pe celebrul  Hollywood Walk of fame.

Jean Negulescu a avut o fire aventuroasă și a reușit să apară de multe ori în paginile tabloidelor americane dar nu neapărat pentru activitatea sa din lumea filmului. Era cunoscut în acea perioadă ca un mare playboy și se spune că a fost în atenția tabloidelor, vânat de paparazzi, și datorită aventurii pe care a avut-o cu Marilyn Monroe. De altfel, Jean Negulescu a și vorbit despre acest lucru, spunând despre aventura cu frumoasa diva blondă: “Este visul împlinit al oricărui bărbat din lume. Este femeia cu care visezi şi trebuie să-ţi înşeli nevasta!”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Citeste si: Gala OSCAR 2019! "Green Book" a câștigat premiul pentru cel mai bun film. Vezi aici lista completă a câștigătorilor

Citeste si: Stanley Donen, regizorul filmelor „Singin' in the Rain” şi „Funny Face”, a murit la vârsta de 94 de ani

Citeste si: Regizorul italian Bernardo Bertolucci, premiat cu Oscar, a încetat din viaţă după ce a pierdut lupta cu cancerul

Jean Negulescu a fost prieten cu Picasso și cu Greta Garbo. De altfel, românul a plecat din Craiova, orașul său  natal, trimis de părinți la studii în Franța. A ajuns în SUA după căsătoria cu o americancă, însă divorțează repede de aceasta și ajunge în California unde lucrează inițial ca scenarist și apoi ca regizor.

Jean Negulesco s-a născut pe 26 februarie 1900 la Craiova, în localitatea natală singurul lucru care amintește acum de regizorul român nominalizat la Oscar este plăcuța unei străzi care îi poartă numele.

foto: Pro Cinema


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si