Daca nu esti atent la ce scrie pe coltisorul de geam, ai trece cu usurinta pe langa cafenea Smarandei din centrul Capitalei. Poate doar farfuria cu boabe de cafea sa-ti trezeasca simturile si sa te provoace sa-i deschizi usa! Iar cand intri.

Cine si-ar imagina ca in spatele zambetului inocent al Smarandei se ascunde cancerul!  O boala care ii condamna pe cei mai multi ....la moarte.

Dar ea nu vrea sa renunte asa usor.

Smaranda a luptat pentru a gasi solutii si oameni care sa o poate ajuta sa mearga sa se tratezeze in strainatate. Totusi, lupta cu cancerul este neintrerupta si...devine tot mai scumpa. A fost momentul in care si-au dat seama ca profesiile lor de artist plastic si de fotograf nu le aduc suficient de multi bani pentru tratament. Asa ca cei doi au cautat tot felul de solutii pentru a face rost de bani. Anul trecut, s-au gandit la afacerea cu aroma de cafea. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

"Sotia mea a facut spatiul asta sa fie un fel de living room din anii 80. si asta inseamna ceva foarte intim, foarte prietenos."

O masuta din lemn, cateva scaune, o canapea...si cam atat se regaseste in fata micului laborator in care este preparata cafeaua proaspat prajita, adusa din Columbia si Egipt. Dan ii "fotografiaza"  pe cei care le calca pragul si isi da imediat seama ce cafea i se potriveste fiecaruia.

Sotul Smarandei este maestrul licorii negre ca taciunele, in timp ce protagonsita noastra are grija ca mica lor cafenea sa aiba mereu aerul de....acasa, carti si...fotografii. Pare un peisaj perfect desprins din tablorile cuplurilor fericite.

In micuta cafenea gasiti nu doar o ceasca de energie si aroma, ci si expozitii de fotografii, picturi si obiecte de decoratiune interioara.

"Singurul lucru care ma deranjeaza este cand uit sa ma bucur si-mi dau seama ca irosesc clipe nebucurandu-ma de ele. Si-mi pare rau pentru acele clipe pe care le-am risipit nefiind acolo."
Pentru ca Smaranda si Dan vad miraculosul....in tot ce ii inconjoara.

"Daca John Lennon ar fi viu, ar fi foarte mandru de acest triunghi in care ma aflu. Pentru ca medical adviser-ul  este un evreu, oncologul este un arab, iar eu sunt un crestin. Practic, un evreu si un arab lucreaza impreuna pentru a salva un crestin.  Ceea ce mi se pare miraculos."

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si