Viseaza cu ochii deschisi, insa realitatea le distruge sperantele cum naruie ploaia peretii casei. 6 copii isi construiesc veseli viitorul intr-o casa de pamant. Desi privit din afara, adapostul sta sa cada, inauntru e viu colorat si curat! 

“Aici dorm trei baieti, acolo fac de mancare. Casa e din pamant, din lemn, numai asa posibilitate am avut”, spune mama.

Tatal a cladit casa din cateva lemne si pamant adus din sat. Daca pana acum zidurile subrede i-au tinut pe toti la adapost, odata cu venirea toamnei, cei sase copii si parintii stau cu frica in san sa nu cada peste ei.

“Lemnul deja incepe sa putrezeasca, e bagat in pamant. Pana cand o fi sa construiesc alta, nu am posibilitate de construit. Pe cand vine frigul ma apuc sa repar sa nu fie frig la copii iarna in casa”, spune tatal.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mai trainica n-au cum s-o faca. Banii abia le-ajung pentru mancare.

Romeo Boros- tatal copiilor: “Cu calul asta ma duc si eu la lucru, ma duc la lucru. Castig 30,40, 70 de lei, care cum imi da. Pentru copii trebuie sa merg sa muncesc, daca nu mergem, copiii ce fac?"

“Avem un ajutor social de 600 de lei pe care luna trecuta l-au taiat.

Sotul e bolnav si el. Sezonul asta cu ciuperci mai traim, dar cand sunt, cand nu sunt, nu avem ce face”, adauga mama copiilor, Corina.

In ciuda saraciei, toti copiii merg la scoala.

Romeo Boros- tatal copiilor: “Cand ma gandesc ca incepe scoala la 6 copii. O paine sa pui in genti”.

Corina Boros- mama copiilor: “Am doar patru clase dar am zis ca macar pe ei sa ii fac sa ..macar ei sa iasa din saracie, daca eu nu pot sa le fac, cand vor fi mari sa isi faca e”.

Copiii nu se dau la o parte de la invatatura. Toti au diplome, iar Alexandra a luat de mai multe ori premiul intai. Ca sa ii ajute sa continue scoala, o asociatie umanitara a facut posibil si visul copiilor de a avea rechizite noi.

Cel mai mult, copiii isi doresc o casa adevarata, in care frigul si ploaia sa nu-i mai supere vreodata. Aceia dintre dumneavoastra care ii pot ajuta o pot face prin donatie, intr-un cont deschis de o asociatie din Cluj.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si