Oana Stafie trăiește împreună cu fiica ei adolescentă, mama ei în vârstă și un bebeluș într-o singură cameră înghesuită și se confruntă cu dificultăți financiare. Locuiesc într-o locuință temporară din Birmingham, care nu oferă condiții optime de trai, iar Oana se străduiește să se descurce.

Povestea unei românce din Birmingham sărbătorește Paștele cu familia într-o casă minusculă: „E un coșmar”

Citește și: Descoperire macabră în Italia. Trupul neînsuflețit al unui român a fost găsit pe stradă în această dimineață

Românca a mărturisit că zi de zi încearcă să le ofere celor dragi tot ceea ce au nevoie, în timp ce așteaptă cu răbdare să fie plasată într-o casă socială.

Oana se află de patru ani pe lista de așteptare pentru o locuință socială

În căsuța temporară, patul dublu împreună cu alte două paturi de o persoană ocupă aproape tot spațiul. Cu toate că este pe lista de așteptare a Consiliului municipal din Birmingham de mai bine de trei ani, Oana încă așteaptă să fie plasată într-o casă socială.

Într-o cameră mică și sufocantă din Birmingham locuiesc patru suflete: Oana, fiica sa în vârstă de 18 ani, care suferă de autism, mama Oanei și bebelușul lor în vârstă de un an, iar spațiul este mult prea mic pentru a trăi. Mai mult, bunica este bolnavă și abia poate urca scările lungi când se întoarce acasă.

Citește și: FOTO- O mamă și-a predat prorpiul copil autorităților, după ce fiul ei a comis o crimă: „Nu-l pot lăsa să plece nicăieri”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Oana a emigrat din România în Marea Britanie în urmă cu șapte ani și se confruntă cu greutăți zilnice pentru a-și asigura supraviețuirea și a-și sprijini familia.

Mama Oanei este bolnavă și nu poate urca singură scările

Românca a povestit că le este foarte greu să trăiască așa:  "Este foarte foarte greu din punct de vedere mental. Nu pot să explic. Când ai un copil mic, are nevoie de atenția ta, plânge. Noi nu avem spațiu. Suntem nevoiți să stăm uneori la prieteni pentru a avea unde să spălăm rufele și pentru ca un copil mic să se poată mișca.  Nu am spațiu pentru a spăla rufele. Locuim la etajul doi, nu există lift. Mama mea aproape că se târăște- are 71 de ani. Are o afecțiune cardiacă și tensiune arterială... De fiecare dată când urcă este fără suflare. A fost internată în spital de câteva ori."

Povestea unei românce din Birmingham sărbătorește Paștele cu familia într-o casă minusculă: „E un coșmar”

Citește și: Un medic a ieșit din moarte clinică și a povestit totul: „Mi-am privit de sus corpul care avea un cearșaf pus pe față"

Deși așteaptă de patru ani pe lista de așteptare a Consiliului municipal din Birmingham, Oana și familia ei nu știu când vor fi relocați într-o locuință socială. Românca în vârstă de 40 de ani a luptat din greu pentru a face ca autoritățile să ia măsuri, dar în ciuda acestui fapt, nu s-a făcut încă nicio mișcare.

"Am început să licităm (pentru proprietăți) cu mult timp în urmă.

Am primit o notificare de la ultimul nostru proprietar să ne mutăm și locuim aici din iunie anul trecut", a continuat Oana.

Birmingham se confruntă cu o criză majoră de locuințe

Potrivit unei anchete realizate de Birmingham Live, Consiliul Municipal din Birmingham are o listă de așteptare de peste 20.000 de persoane, ceea ce înseamnă că mulți oameni vor trebui să aștepte mult timp până li se va aloca o proprietate.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: FOTO- Descoperire inedită pe marginea drumului! O femeie a găsit mai multe fețe de pernă care aveau ceva viu înauntru: „Erau patru grade când i-am găsit”

Un purtător de cuvânt a declarat:   "Nu este o problemă: Ne pare rău să auzim cât de mult timp a așteptat acest chiriaș pentru o proprietate mai mare și impactul pe care l-a avut asupra familiei sale. Din cauza crizei naționale de locuințe și a unei lipse acute de proprietăți în oraș, din păcate există o listă de așteptare foarte lungă pentru locuințe în Birmingham.

"Consiliul și-a revizuit recent politica de alocare pentru a se asigura că acordă prioritate celor mai urgente cazuri. Am cerut ofițerului responsabil cu locuințele chiriașului să analizeze din nou cazul acestuia și să lucreze cu el pentru a găsi cea mai potrivită locuință care să răspundă nevoilor sale, inclusiv închirierea în sectorul privat, care poate fi cea mai rapidă modalitate de a obține o proprietate mai mare.",   notează  jurnaliștii străini.

Citește și: VIDEO. O "fantomă" a fost filmată din întâmplare de o cameră de supraveghere. "E cineva acolo sus"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si