Administrația Națională de Meteorologie a precizat că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra țării noastre în ziua de marți, dar și în prima parte a zilei de miercuri. 

Iată ce spun meteorologii despre acest fenomen.

Praf saharian, deasupra României

Începând cu 23 aprilie, ora 09:00 și până pe 24 aprilie, ora 13:00, „circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei”, conform ANM.

Masa de aer va fi deasupra României în ziua de marți (23 aprilie) și în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie).

Citește și: VIDEO: Alertă de ninsoare în România, în apropierea Paștelui! Când revin temperaturile specifice perioadei în care ne aflăm?

Depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua. În după-amiaza zilei de miercuri, masa de aer însoțită de particule de praf saharian se va deplasa spre nord-est și se va îndepărta de România.

Prognoza meteo pe următoarele 4 săptămâni

În săptămâna 22-29 aprilie 2024, temperaturile vor fi mai joase decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile vestice și nord-vestice. În extremitatea de sud-est a țării, temperaturile vor fi mai ridicate. În rest, ele vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona deluroasă și sub-montană din regiunile sudice.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

soare pe cer

Temperaturile vor crește în anumite zone ale țării în următoarea perioadă.

[Sursa foto: Freepik]

În săptămâna 29 aprilie- 6 mai 2024, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât normalul pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice. 

Cantitățile de precipitații vor fi abundente în regiunile sud-estice și local deficitare în cele nord-vestice. În restul țării, ele se vor apropia de cele normale.

ploaie

România nu scapă de vremea ploioasă în următoarele săptămâni.

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Prognoza meteo de Florii, 1 Mai și Paște 2024, anunțată de meteorologi. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele două săptămâni?

În săptămâna 6-13 mai 2024, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în întreaga țară. 

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în mare parte a României.

În săptămâna 13-20 mai 2024, valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei menționate, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații se vor apropia de cele normale pentru perioada prognozată, în toate regiunile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si