Aproximativ un sfert din totalul infectărilor raportate la nivel global au fost înregistrate în SUA, mai mult de 5 milioane. Urmează în clasament Brazilia şi India, cu aproximativ 3 milioane cazuri, respectiv 2,2 milioane, conform CGTN.

Bilanțul deceselor cauzate de coronavirus: peste 733.000 de persoane au murit în lume din cauza maladiei, până la mijlocul zilei de luni, 10 august, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Citeste si: Avertismentul medicilor: NU mai mâncaţi pepene roşu dacă suferiţi de aceste boli!

OMS: Noul coronavirus încă circulă şi majoritatea populaţiei rămâne predispusă la infectare

Maria Van Kerkhove, directorul tehnic pentru pandemia de Covid-19 în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a afirmat luni, la un briefing de presă, că noul coronavirus încă circulă şi majoritatea populaţiei rămâne predispusă la infectare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Uluitor cât costă cea mai scumpă mască de protecție

Van Kerkhove a spus că  „nu există indicii că acest virus are un caracter sezonier”   şi a cerut oamenilor să facă tot ce pot- inclusiv să se distanţeze fizic, să poarte mască în locurile în care este indicat şi să evite aglomerările- pentru a preveni răspândirea infecţiei.

Citeste si: SUA: O explozie puternică a distrus luni mai multe case în Baltimore

OMS: Care este cheia ieșirii din criză

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a lăudat, la aceeaşi şedinţă infromativă, ţările care au luat decizia de a implementa carantina în oraşele şi regiunile unde au fost înregistrate creşteri ale numărului de cazuri de infectare.

„Măsuri puternice şi precise ca acestea, în combinaţie cu utilizarea tuturor uneltelor pe care le avem la dispoziţie, reprezintă cheia prevenirii oricărei revigorări a Covid-19 şi permit societăţilor să se redeschidă în siguranţă , a spus el, citează BBC.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si