Prahova se află sub avertizare de vreme rea, după ce mai bine de 1650 de locuitori au rămas fără curent electric. Mai mulți arbori au fost doborâți la pământ și au căzut peste liniile de înaltă tensiune.

Citeste si: VIDEO| Suntem în ultima lună de iarnă, dar în multe orașe din țară nu a nins nici măcar o zi

Pompierii intervin pentru îndepărtarea acoperișurilor căzute

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pompierii intervin pentru îndepărtarea unor elemente de construcție rupte de vânt.

Citeste si: Cod galben de vânt puternic, până vineri dimineaţă, în 27 de judeţe

La Slănic, un copac a căzut peste linia de cale ferată, însă traficul feroviar nu a fost afectat.
Județul Prahova s-a aflat sub avertizare de cod galben de vânt puternic până vineri la ora 12:00 și au fost semnalate intensificări ale vântului cu rafale de peste 55...60km/h în zona joasă a judeţului.

Mai multe orașe sunt lovite de vânt

Orașele din mai multe zone din țară, mai ales din jumătatea sudică, au fost ocolite anul acesta de ninsori. Schimbările climatice pot duce la situații excepționale. În jurul orașelor va ninge, în schimb, zonele urbane ar putea fi ocolite de ninsori. Iar poluarea ne afectează direct sănătatea. 

Cod roșu de furtună în Marea Britanie

Cod roșu de furtună și în Marea Britanie. Meteorologii avertizează rafale de vânt de până la 145 de km/h, provocând întreruperi de curent. BBC Weather a comunicat că „ar putea fi una dintre cele mai periculoase furtuni din ultimele trei decenii”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Cod roșu de furtună în Marea Britanie. Locuitorii sunt sfătuiți să nu iasă din case

Acesta a mai afirmat că, deși Eunice nu este un uragan, rafalele de vânt atinse ar putea ajunge la forța unui astfel de fenomen. Codurile roșii sunt rare, iar atunci înseamnă că acoperișurile ar putea fi smulse și aruncate, copacii doborâți la pământ, iar rămășițele din aer ar putea pune în pericol viața oamenilor.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si