Close sidebar
Close sidebar

Prahova: 43 de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, judeţul depăşind pragul de 5.000 de îmbolnăviri

Judeţul Prahova a depăşit, marţi, pragul de cinci mii de infectări cu virusul SARS-CoV-2, fiind al patrulea judeţ care trece de acest prag după Suceava, Argeş şi Braşov. De mai multe săptămâni, în spitalele din judeţ locurile de terapie intensivă destinate bolnavilor cu COVID-19 sunt fie ocupare, fie disponibile într-un număr foarte mic. În prezent sunt disponibile doar două louri pentru pacienţii aflaţi în stare gravă.

Georgiana Balaban,

Județul Prahona, înregistrări record cu infectări covid-19. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cu 43 de noi infectări înregistrate în 24 de ore, conform raportării de marţi după amiază, judeţul Prahova ajunge la 5.017 persoane diagnosticate cu COVID-19.

Este al patrulea judeţ care depăşeşte pragul de 5.000 de infectări, după Suceava care marţi a raportat 5.882 de bolnavi de la începutul pandemiei, Argeş cu 5.286 de infectaţi şi Braşov, unde s-au înregistrat 5.217 diagnostice de COVID-19.

171 de decese la nivelul județului Prahova

La nivelul judeţului Prahova au fost declarate 171 de decese asociate COVID-19, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre pacienţi cu boli cronice.

De mai multe săptămâni, spitalele din judeţ care tratează pacienţi cu COVID-19 se confruntă cu lipsa locurilor de terapie intensivă pentru cei cu forme grave ale bolii.

Județul Prahova are 5017 persoane infectate cu coronavirus. [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un candidat la primărie a murit înainte de Alegerile Locale. A fost răpus de COVID-19 cu două săptămâni înainte de scrutin

Citeste si: Bilanț coronavirus, marți 15 septembrie. Număr mare de decese în 24 de ore

Citeste si: Starea lui Gică Popescu s-a agravat. "Virusul a dezvoltat foarte repede o pneumonie"

Astfel, numărul paturilor de ATI raportat în ultima perioadă a fost de câte unu, maximum trei, însă au fost şi perioade de peste o săptămână în care pacienţi cu simptome severe ale COVID-19 au fost trimişi la terapie intensivă în spitale din alte judeţe.

Marţi, la ATI, au fost raportate ca fiind libere, în spitalele din Prahova, două locuri destinate bolnavilor infectaţi cu SARS-CoV-2. Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, la nivelul judeţului, este de 359, dintre care 234 de paturi sunt ocupate.

Citeste si: Record de infectări cu Covid-19 în Franța. Se pregătesc noi restricții

Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 23038. La aceste date centralizate de DSP Prahova se adaugă testele efectuate la cerere.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI