Close sidebar
Close sidebar

Prăjitură spornică cu căpşuni: Reţeta pe care trebuie să o încerci în această primăvară

Prăjitură spornică cu căpşuni. Iată o rețetă delicioasă de prăjitură cu căpșuni de sezon. Este desertul perfect atât pentru adulți, cât și pentru cei mici!

Alina Raducu,

Prăjitură spornică cu căpşuni: Reţeta pe care trebuie să o încerci în această primăvară

[Sursa foto: caietulcuretete.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Prăjitură spornică cu căpşuni este desertul perfect pentru a-i aduna pe cei din familie la aceeași masă, mai ales că se prepară foarte simplu și rapid.

Rețetă de prăjitură pufoasă de căpșuni este ideală pentru zilele de weekend. Află cât de simplu se prepară această prăjitură savuroasă!

Prăjitură spornică cu căpşuni: Ingredinte

150 de ml ulei

400 de grame făină

jumătate de kilogram de căpșuni

5 ouă

coaja de la o lămâie

250 de ml de kefir sau sana

10 grame de praf de copt

250 de grame zahăr

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

o lingură de esență de vanilie

un praf de sare.

Citeste si: Rețetă de banana bread. Cum se face, de fapt, această pâine dulce adorată de americani

Prăjitură spornică cu căpşuni: Reţeta pe care trebuie să o încerci în această primăvară

[Sursa foto: PixaBay]

Prăjitură spornică cu căpşuni: Mod de preparare

Mai întâi se pune uleiul într-un bol încăpător și se adaugă ouăle. Apoi, se pune zahărul și coaja de lămâie. Cei cărora nu le plac lămâile, pot înlocui coaja acestui fruct cu cea de la portocală.

Astfel, peste amestecul de mai sus se adaugă esența de vanilie. Se mixează totul foarte bine timp de 2-3 minute.

Mai apoi, se toarnă apoi kefirul sau sana, făina și foarte puțină sare pentru gust.

Nu putea lipsi nici praful de copt. Se amestecă din nou maximum un minut.

Citeste si: Cozonac pufos care se desface fâşii, ca la mama acasă- Reţetă

Căpșunile mai pot fi înlocuite cu vișine sau caise, în funcție de preferințele fiecăruia.

Compoziția pentru aluat ar trebui să fie gata, iar în acest moment se poate turna într-o tavă. Puteți pune într- o tavă cu dimensiunile de 35/ 25 de centimetri. La baza compoziției, în tavă, se așază o hârtie de copt pentru a nu se lipi. Puneți cât de multe bucăți de căpșuni desupra aluatului.

Se pune tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru aproximativ 40 de minute. După acest interval, prăjitura este deja coaptă.

Citeste si: Tort de mere: reţeta ideală pentru zilele de naştere

La final, se lasă la răcit și apoi se poate tăia foarte ușor cu un cuțit. Această prăjitură cu căpșuni trebuie să aibă un aspect pufos.

Puteți presăra deasupra zahăr pudră. Poftă bună!

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI