In articol:
Prăjitură spornică cu căpşuni este desertul perfect pentru a-i aduna pe cei din familie la aceeași masă, mai ales că se prepară foarte simplu și rapid.
Rețetă de prăjitură pufoasă de căpșuni este ideală pentru zilele de weekend.
Prăjitură spornică cu căpşuni: Ingredinte
150 de ml ulei
400 de grame făină
jumătate de kilogram de căpșuni
5 ouă
coaja de la o lămâie
250 de ml de kefir sau sana
10 grame de praf de copt
250 de grame zahăr
o lingură de esență de vanilie
Citeste si: Rețetă de banana bread. Cum se face, de fapt, această pâine dulce adorată de americani
Prăjitură spornică cu căpşuni: Mod de preparare
Mai întâi se pune uleiul într-un bol încăpător și se adaugă ouăle. Apoi, se pune zahărul și coaja de lămâie. Cei cărora nu le plac lămâile, pot înlocui coaja acestui fruct cu cea de la portocală.
Astfel, peste amestecul de mai sus se adaugă esența de vanilie. Se mixează totul foarte bine timp de 2-3 minute.
Mai apoi, se toarnă apoi kefirul sau sana, făina și foarte puțină sare pentru gust.
Citeste si: Cozonac pufos care se desface fâşii, ca la mama acasă- Reţetă
Căpșunile mai pot fi înlocuite cu vișine sau caise, în funcție de preferințele fiecăruia.
Compoziția pentru aluat ar trebui să fie gata, iar în acest moment se poate turna într-o tavă. Puteți pune într- o tavă cu dimensiunile de 35/ 25 de centimetri. La baza compoziției, în tavă, se așază o hârtie de copt pentru a nu se lipi. Puneți cât de multe bucăți de căpșuni desupra aluatului.
Se pune tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru aproximativ 40 de minute. După acest interval, prăjitura este deja coaptă.
Citeste si: Tort de mere: reţeta ideală pentru zilele de naştere
La final, se lasă la răcit și apoi se poate tăia foarte ușor cu un cuțit. Această prăjitură cu căpșuni trebuie să aibă un aspect pufos.
Puteți presăra deasupra zahăr pudră. Poftă bună!