În judeţul Vaslui zeci de gospodării au fost lovite de viituri puternice. Apa a rupt garduri şi poduri, a umplut casele de noroi, iar grindina a distrus culturile.

80 de litri pe metrul pătrat în 20 de minute

În comuna Roșiești din Vaslui au căzut 80 litri de apă pe metrul pătrat în mai puțin de 20 minute. Apoi a lovit cu putere și grindină.

„Un pod trainic din beton a fost distrus de furia apelor. Puhoaiele au creat o ravena adâncă de zeci de metri. Încă de aseara luptăm cot la cot cu oamenii pentru a îndepărta malul si a curăța drumurile.”, a declarat Florin Enea, primarul comunei Roșiești.

Citeste si: Ce ar putea păți statele NATO care furnizează arme Ucrainei

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Localitatea Valea lui Darie a fost cea mai afectată. Aproape 20 gospodării au fost inundate. Apele furioase au smuls garduri şi au luat podețele pe sus, iar zeci de păsări au murit înecate.

Citeste si: Mesaje de 1 Mai 2022: Cele mai frumoase urări de Ziua Muncii

Pagube importante au suferit si fermierii, ale căror terenuri au fost maturate de viituri. 20

km de drumuri comunale şi sătești au fost distruse și nu mai pot fi folosie.

Cod galben de inundații

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod Galben de inundații, valabil până vineri, la ora 12:00.

Citeste si: Bărbatul care şi-a incendiat soţia a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Înainte să comită fapta a sunat la 112: "Veniţi încoace sau o omor acum?“

Râurilor Vişeu, Iza, Someş, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa, Siret. Sunt aşteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, în 28 de judeţe.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si