În vara lui 2007, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Daniel, ajuns astăzi Patriarhul Bisericii Române, a fost cel mai de seamă invitat la o nuntă de fiţe desfăşurată în Toscana (Italia). Daniel a oficiat atunci nunta milionarului ieşean Iulian Dascălu, afacerist care a făcut avere ridicând mall-uri în toată ţara, dar care a avut grijă şi să doneze sume impresionante bisericii. Evenimentul găzduit de localitatea Pistoia a fost unul de cinci stele, Daniel fiind însoţit la ceremonie de 5 preoţi de la Mitropolia Moldovei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cum prezenţa mitropolitului la eveniment a fost una criticată de public, replica a venit din partea preotului Constantin Sturzu, consilier la mitropolie. ”Iulian Dascălu este un om de afaceri ieşean care a sprijinit în mod constant activitatea cultural-misionară şi social-filantropică a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, fiind şi membru al Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Iaşilor. Domnia Sa a ajutat la construcţia bisericii studenţilor din campusul «Tudor Vladimirescu» din Iaşi şi a amenajat două capele în incinta mall-urilor pe care le-a construit în Iaşi şi în Timişoara.

ÎPS Mitropolit Daniel a apreciat în mod deosebit iniţiativa mirilor de a se cununa într-o biserică ortodoxă românească din Italia“,  a declarat Sturzu pentru presa locală din Iaşi. Mai mult, fascinat de frumuseţiile Toscanei, ÎPS Daniel şi-a luat atunci concediu şi s-a bucurat vreme de 10 zile de peisajele pitoreşti din zonă. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si