In articol:
Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, se pare că a ținut o predică controversată la slujba de Crăciun. Episcopul ar fi abordat subiectul politicii, dar și infleuneța pe care aceasta ar putea să o aibă asupra societății.
Cei care l-ar fi susținut pe Călin Georgescu s-au arătat nemulțumiți de pastorala Episcopului și au ieșit la atac, comparându-l cu Elena Lasconi.
Episcopul Hușilor, predică controversantă la slujba de Crăciun
Preasfințitul Părinte Ignatie a vorbit în Pastorala Crăciun despre legătura efectele pe care politica le-ar putea avea asupra societății și asupra creștinismului.
„ Ne găsim într-o societate fragmentată de «pasiuni politice», susţinute de cei care hrănesc «ura socială»; de cei care transformă credinţa în capital electoral; de cei care iau numele Domnului în deşert”; de cei care vor să evadăm din citadela, fie ea chiar imperfectă, a valorilor europene şi nord-atlantice; de cei care cred obsesiv că deţin telecomanda venirii lui Iisus pe pământ; de cei care cred
Avocatul Aurelian Pavelescu, care l-ar fi susținut pe Călin Georgescu, potrivit adevarul.ro, i-a făcut mai multe remarci dure episcopului. Acesta a susținut că Preasfinținul nu știe teologie, cum nici Elena Laconi nu ar știi politică.
“SĂ-L IERTĂM, OARE, PE IGNATIE, EPISCOPUL HUȘILOR? EU ZIC SĂ NU!
Ignatie, Episcopul Hușilor, s-a nevoit să scrie o Pastorală de Crăciun, să povățuiască turma. O Pastorală plictisitoare și fără har, de-a dreptul tembelă, dar țintită să certe poporul, slujindu-se cu o viclenie de neiertat de pruncul Hristos.
Ce ne spune, pe scurt, Ignatie? Că trebuie să ne iertăm vrășmașii și să ne rugăm pentru ei, în numele iubirii lui Hristos. Numai că Ignatie nu știe teologie, un fel de Lasconi în politică. Teologii spun că iertarea vrășmașului este atunci când vrășmașul îți face ție un rău, ca om, iar nu când lovește adevărul, dreptatea, iubirea, atributele dumnezeirii, pe Dumnezeu însuși. Ce rost ar mai avea atunci apărătorii crucii? Pentru ce s-or mai fi luptat secole întregi voievozii împotriva păgânilor, când puteau să-i ”ierte” și ”să se roage pentru ei”, în sclavie? ”, a scris avocatul Aurelian Pavelescu, președinte PNȚCD.
Citeste si: Tradiții și obiceiuri de ANUL NOU 2025. Ce este bine să faci pentru a avea noroc tot anul- radioimpuls.ro