Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Meteorologii ANM au emis un cod galben de ploi și vijelii. Care sunt zonele vizate

Meteorologii ANM au emis un nou cod galben de ploi. Care sunt zonele vizate și cât timp este valabil?

Elena Tasca,

Harta- cod galben de ploi

[Sursa foto: Administrația Națională de Meteorologie]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cod galben de ploi în România! Meteorologii ANM au emis o avertizare de vreme rea, care afectează mai multe județe din sud-estul țării. Cât va fi valabil și care sunt, cu exactitate, zonele afectate?

Cod galben de ploi în România

Adminstrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme rea. Meteorologii au pus sub cod galben de ploi mai multe județe.

Citește și: Nu consuma asta pe timp de vară! Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă: „Le-a apărut atrofie cerebrală”

Citeste si: Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani- kanald.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Precipitațiile rămân în România!

[Sursa foto: istockphotos]

Codul galben de ploi a început de la ora 10:00 și este valabil până la ora 23:00.

Printre fenomenele vizate sunt instabilitatea atmosferică și căderea de cantități însemnate de apă. Județele aflate sub cod galben de ploi sunt: Brașov, Covasna, Vrancea, Galați, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și jumătatea vestică a județelor Tulcea și Constanța.

"În nordul și estul Munteniei, Dobrogea continentală, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei și nord-estul Olteniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. În sud-estul țării se vor semnala și descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină", se arată în informarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Citește și: VIDEO Ravagii în urma furtunilor cu aspect de uragan! Un cioban a murit după ce a fost trăsnit și o întreagă pădure a fost pusă la pământ

Harta- cod galben de ploi

[Sursa foto: Administrația Națională de Meteorologie]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI