Elevii vor fi verificați acasă, a explicat secretarul de stat Dragoș Garofil în Comisia de Învățământ din Senat. Potrivit acestuia, părinții vor fi cei care vor verifica, în fiecare dimineață, starea de sănătate a copiilor.

„Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părinții să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul. Când are febră, copilul nu trebuie adus la școală. E o măsură obligatorie.

Una din măsurile esențiale e de a separa pe cât posibil grupurile. Interacțiunea între clase să fie cât mai mică, astfel încât atunci când apare un caz, el să fie izolat la nivelul acelei clase”, a declarat secretarul de stat.

Școala începe pe 14 septembrie

Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis anunța că școala începe pe 14 septembrie, prezentând totodată trei scenarii pentru începerea școlii care vor fi aplicate în fiecare dintre județele afectate, Ministerul Sănătății recunoscând ulterior că președintelui i-a fost greșit trimisă formula de calcul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Rezultat exit poll alegerile prezidenţiale 2024: Marcel Ciolacu intră în turul doi cu Elena Lasconi. Călin Georgescu, marea surpriză- antena3.ro

Citeste si: REZULTATE EXIT-POLL-URI la alegerile prezidențiale 2024- primul tur. Marcel Ciolacu și Elena Lasconi, în turul doi- wowbiz.ro

Sursa citată a precizat că „informaţia corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcţie de care şcolile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roşu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află şcoala, şi nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, aşa cum a fost iniţial comunicat de către Preşedintele României”.

„De asemenea, metoda de calcul este stabilită de specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi subliniem că nu a fost comunicată corect Administraţiei Prezidenţiale de către Ministerul Sănătăţii.”

Urmează ca Executivul să vină cu o decizie finală. Potrivit ministrului Educației aceasta ar putea veni după jumătatea lunii august.

OUG pentru școala online

O Ordonanță de Urgență care să reglementeze școala online se află în pregătire, a declarat, marți, ministrul Educației, Monica Anisie, precizând că se pregătește și un proiect care să modifice legea privind prezența fizică la cursuri.

„Acum pregătim o ordonanţă de urgenţă în care să reglementăm acest tip de  învăţare online. Pregătim şi un proiect de lege pentru completarea şi modificarea Legii 55 privind unele măsuri privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19. De ce este necesară această modificare? Pentru că trebuie să venim cu o măsură clară referitoare la descentralizarea deciziei la nivelul unităţilor de învăţământ, Inspectoratelor şcolare şi direcţiilor de sănătate publică.

Citeste si: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?- kfetele.ro

Citeste si: Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e prea târziu. Mi-am dovedit că sunt un om prea mândru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Simion se pregătește să blocheze alegerile. Reprezentanții AUR au primit ordin să nu semneze procesele verbale cu rezultatele voturilor- antena3.ro

Prin urmare, avem o modificare referitoare la articolul 38 care va avea următorul cuprins: activităţile didactice ce impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor în unităţile de învăţământ se pot suspenda la propunerea Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar, cu avizul Inspectoratului şcolar judeţean şi aprobarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a anunţat Monica Anisie, marţi la o  dezbatere online având ca temă „Deschiderea anului şcolar şi universitar” în Comisia pentru învăţământ a Senatului. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si