Primul scenariu este cel pesimist, în care rata de utilizare a măștii de protecție rămâne aceeași, iar guvernele lumii vor continua să adopte măsuri de relaxare, caz în care COVID-19 va face 4.000.000 de victime până la 31 decembrie 2020.
Scenariul „optimist” înseamnă că numărul morților va fi de numai 2.000.000 la nivel mondial dacă utilizarea măștii devine aproape universală (peste 90% din populația lumii să o poarte în public), iar guvernele introduc măsuri de distanțare socială când rata deceselor zilnice depășește 8 la un milion de oameni.

Scenariul „cel mai probabil” presupune că nivelul utilizării măștii rămâne constant, iar măsurile de prevenire a infectării vor fi menținute la nivelul actual, caz în care numărul deceselor va fi de 2.800.000 la nivel mondial.

Citeste si: Victor Socaciu este de nerecunoscut! Celebrul cântăreț a slăbit enorm în ultima vreme FOTO

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Citeste si: Anchetatorii au un cerc de suspecţi în cazul bancomatelor aruncate în aer de la Otopeni. Autorii aveau măşti şi pelerine verzi

Coronavirus 9 septembrie: 1.271 de cazuri noi de infectare

Bilanţul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a ajuns la 98.304. 51 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore, numărul total al deceselor fiind 4.018. 459 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

”Până astăzi, 9 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 98.304 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 41.002 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 12.557 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.271 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV- 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, potrivit datelor anunţate miercuri.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 642 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Bucureştiului este localitatea cu cele mai multe cazuri raportate în ultimele 24 de ore, respectiv 180. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si