Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a decis, luni, în unanimitate, prelungirea cu două săptămâni a tuturor resctricţiilor care sunt în prezent în vigoare.

Întrebat de redeschiderea școlilor, Traian Berbeceanu a răspuns: ”Singura decizie normală şi firească era ca activităţile să continue în sistem online”.

Citeste si: Bilanţul total al victimelor cutremurului la Marea Egee creşte la 81 de morţi, dintre care 79 în Turcia

Restricţiile se vor aplica până în 16 noiembrie la ora 24.00.

”Am apreciat că măsuri restrictive suplimentare nu se impun(...) Nu este normal să suprareglementăm, atâta timp câ eu şi colegii din Comitet am apreciat că nu sunt suficient de bine aplicate măsurile deja stabilite”, a declarat prefectul Capitalei, precizând că autorităţile se vor concentra pentru a fi respectate mai bine aceste măsuri.

Prefectul municipiului Bucureşti a afirmat că rata de infectare a crescut, fiind, luni, de 3,91, faţă de 3,79 cât a fost duminică

Berbeceanu s-a referit la obligativitatea decalării programului de către angajatorii privaţi şi publici, stabilită prin HG 856/ 2020, dar care nu se aplică.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Chiar la nivelul Prefecturii, de mâine, jumătate dintre angajaţi vor veni de la ora 7, iar ceilalţi la ora 9.00”, a declarat Berbeceanu, explicând că astfel se se va evita aglomeraţia la metrou şi în mijloacele de transport ale STB.

Citeste si: Managerul Spitalului „Victor Babeș” din București Emilian Imbri, despre evoluția pandemiei în România

”Ne vom asigura că şi operatorii privaţi din municipiul Bucureşti vor respecta această prevedere”, a mai adăugat, la rându său, primarul gneral Nicuşor Dan.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si