Printre măsurile care ar putea intra în vigoare încă de zilele viitoare se numără și creșterea capacității de primire a restaurantelor la 50%, asta din momentul în care Capitala intră în scenariul verde. Acum rata de incidență în București este de 2,42 la mia de locuitori, conform DSP.

Câteva dintre măsurile respective sunt creșterea capacității sălilor de spectacole și restaurantelor, ele ar putea funcționa la capacitate de 50%, de asemenea, spectacole de tip drive-in sau spectacole în aer liber cu cel mult 300 de participanți.

Având în vedere că vine vara și așteptăm genul acesta de evenimente, spectacole, coroborat cu un număr mai mare de oameni care sunt vaccinați, lucrurile ar putea să arate chiar bine ”, a declarat luni Alin Stoica, la Digi24.

Citeste si: Danemarca renunță la vaccinul anti-COVID de la Johnson & Johnson. Care e motivul

Când scăpăm de masca de protecție în București

Prefectul Capitalei a evitat însă să spună dacă în scenariul scăderii sub 1,5  la mia de locuitori se poate vorbi despre renunțarea la carantina de noapte.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Șansele sunt și mai mici cu privire la eliminarea măștii de protecție în exterior. Cel mai probabil, spune prefectul, așa cum s-a întâmplat și în alte țări, această măsură va fi luată abia când se va ajunge la un procent de 50-60% de persoane vaccinate din totalul populației.

Citeste si: Vești bune. O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech soseşte marţi în România

Nu e exclus ca Bucureștiul să revină la scenariul roșu din cauza minivacanței de Paște

Restricțiile anti-COVID 19 s-au relaxat deja de două ori în ultima săptămână în Capitală. Inițial, a fost scoasă carantina extinsă de weekend, după ce incidența a coborât sub 4 cazuri la mia de locuitori, iar din clipa în care s-a coborât sub 3 la mie, restaurantele și sălile de spectacole s-au putut redeschise la 30% din capacitate.

Minivacanța de 1 Mai și de Paște ar putea schimba trendul cu 180 de grade. Prefectul Capitalei spune că există și scenariul pesimist de a reveni în scenariul roșu, în următoarele săptămâni, din cauza minivacanței de Paște și 1 Mai, când nu toți oamenii au respectat măsurile sanitare.

Citeste si: A sosit ziua cea mare. Astăzi se redeschid restaurantele, cafenelele și sălile de spectacol


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si