Prefectul Constanţei: „Pelerinajul de la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei va fi permis”
Vești bune pentru credincioși. Pelerinajul de la Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei se va ține, însă cu reguli impuse de pandemia COVID-19.
Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a anunţat că pelerinajul de la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei, din data de 30 noiembrie, va fi permis. Vor fi respectate mai multe reguli: distanţa între participanţi trebuie să fie de cel puţin doi metri, accesul celor cu simptome de viroze nu va fi permis, iar personalul de cult va dezinfecta toate obiectele şi suprafeţele atinse frecvent.
Citeste si: Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, noi declarații șocante în plină pandemie de coronavirus
„Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei este un moment de mare importanţă pentru noi, întreaga comunitate de credincioşi din ţară, cu precădere pentru cei din Dobrogea. Pelerinajul la mănăstirea aflată în zona Ion Corvin va fi permis, conform legislaţiei actuale, dar cu respectarea mai multor reguli, gândite de autorităţi special pentru protecţia sanitară a fiecărui participant”, a transmis prefectul Constanţei.
El a menţionat şi care sunt regulile care trebuie respectate de către participanţi.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
„Astfel, purtarea măştii este obligatorie pe tot parcursul pelerinajului, personalul de cult se va asigura că este păstrată o distanţă de cel puţin 2 metri între participanţi şi va realiza un triaj observaţional (cine prezintă semne, cum ar fi tuse, strănut, rinoree nu va avea acces). Totodată, aceştia vor trebui să dezinfecteze periodic toate obiectele şi suprafeţele frecvent atinse. Toate aceste măsuri preventive sunt cuprinse în ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi al Secretariatului de Stat pentru Culte nr. 685/939/2021 privind regulile de protecţie sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor şi/sau pelerinajelor religioase”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu.
El a menţionat că participanţii pot proveni şi din alte localităţi, dar nu pot ajunge cu transporturi organizate.
„Participanţii pot proveni şi din afara localităţii în care va avea loc pelerinajul, dar nu pot ajunge acolo folosind transporturi organizate sau curse ocazionale, conform art. 4, pct. 3 din anexa 3 a HG 1183/2021. Aşadar, nimeni nu poate interzice dreptul la credinţă, autorităţile doar facilitează desfăşurarea unui eveniment religios, cu respectarea unor norme pe care, personal, le consider de bun simţ.
Fac apel la conştiinţa tuturor enoriaşilor. Acelaşi lucru îl aşteptăm şi de la personalul de cult, care va beneficia de sprijinul şi ghidarea forţelor MAI”, a mai declarat prefectul Silviu Coşa.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro