Pregătește sau nu Ucraina mobilizarea deținuților pentru armată? Proiectul ar fi fost adoptat și ar urma să fie supus unei noi sesiuni de votare
Un proiect care prevede mobilizarea deținuților pentru armată, în Ucraina, ar fi fost adoptat și ar urma să fie supus, din nou, unei sesiuni de votare. Ce prevede, mai exact, legea?
Author: Elena Tasca miercuri 10 aprilie 2024 , 19:26
Potrivit informațiilor transmise de pravda.com.ua, citate de digi24.ro, Ucraina ar fi votat, într-o primă sesiune, un proiect de lege care prevede mobilizarea deținuților pentru armată. Se pare că proiectul ar urma să fie supus unei noi sesiuni de votare.
Ucraina ar fi votat un proiect de lege care prevede mobilizarea deținuților pentru armată
Potrivit informațiilor transmise de sursa citată anterior, în Ucraina, s-ar fi votat un proiect de lege care prevede mobilizarea deținuților pentru armată.
Proiectul ar fi fost adoptat cu 281 de voturi pentru și ar urma să fie supus unei noi sesiuni de votare.
Prin acest proiect, Ucraina ar urma să pregătească mai multe categorii de deținuți pentru înrolarea în armată, în cazul unei mobilizări sau decretări a legii marțiale.
Persoanele care ispășesc o pedeapsă privativă de libertate sau care sunt încarcerate, pot fi eliberate condiționat, prin decizia unei instanțe, pentru a putea efectua serviciul militar, în baza unui contract, s-ar
arăta în lege, conform sursei străine, citate de digi24.ro .
Se pare că eliberarea condiționată pentru pregătirea înrolării în armată nu s-ar aplica tuturor deținuților. Legea nu s-ar aplica în cazul deținuților condamnați pentru infracțiuni împotriva siguranței naționale, persoane condamnate pentru omor cu premeditare a două sau mai multe victime, sau omor combinat cu alteforme de agresiuni agresiuni, potrivit aceleiași surse.
Înrolarea deținuților în armată, metodă folosită de Rusia
Se pare că în Rusia, înrolarea în armată a deținuților este folosită de mai mult timp.
Această practică ar fi folosită de ruși în ceea ce privește războiul cu Ucraina. Potrivit digi24.ro, mobilizarea deținuților în armată a reprezentat un beneficiu pentru Rusia, care avea o armată numeroasă.
Mobilizarea deținuților în armată nu ar fi adus, în schimb, doar beneficii.
Conform aceleiași surse, deținuții care ar fi fost grațiați, s-ar fi întors acasă și ar fi continuat să comită infracțiuni. Potrivit informațiilor, de ceva vreme, deținuții eliberați nu ar mai fi grațiați, ci puși să lupte pe front până la terminarea războiului.