Festivalul Primaverii marchează intrarea în noul an si este cea mai importanta sarbatoare traditională a chinezilor. Pentru intampinarea anului nou chinezesc, al porcului, asiaticii au recreat imagini de poveste si elemente arhitecturale, intr-un impresionant spectacol de culoare si lumini.

"Vedeta" horoscopului poate fi admirata in parcul din orasul Jiayuguan din nord-vestul Chinei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Traditia chinezeasca spune ca lumina colorata si artificiile alunga raul si atrag fericirea si bunastarea. De la aceasta sarbatoare nu puteau lipsi samuraii, dragonii si pasarile imense realizate din zeci de leduri multicolore.

Localnici si turisti din intreaga lume au venit sa priveasca impresionanta parada, scaldata intr-o puternica lumina rosiatica.

Oficial, in China, sarbatoarea tine 7 zile, perioada in care nu se lucreaza. Festivitatile incep in ziua dinaintea Anului Nou si continuă pana la Festivalul Lanternelor, in a 15-a zi a noului an.
Anul porcului, sau al mistretului de pamant incepe, potrivit calendarului chinezesc, pe 5 februarie anul acesta.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si