Măsurile de relaxare a restricțiilor anti-Covid, anunțate de președintele Iohannis în 13 mai 2021, se bucură de o largă susținere din partea populației. Cu toate acestea, o parte dintre români spun că vor continua să respecte câteva reguli care acum nu mai sunt impuse. De exemplu, peste jumătate dintre aceștia spun că vor continua să poarte masca de protecție.

Guvernul a decis joi relaxarea mai multor restricții începând cu data de 1 iunie.

Vor fi deschise cluburile, barurile și discotecile, la o capacitate de 50%, pentru persoanele vaccinate. De asemenea, începând cu 1 iunie, vor putea fi organizate evenimente mari, în spațiu deschis, cu până la 1.000 de persoane care fac dovada vaccinării, a unui test PCR negativ sau că au trecut prin boală. Se pot organiza și evenimente cu mai mult de 1.000 de persoane, dacă toate sunt vaccinate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Mesaje de 1 iunie 2021. Cele mai frumoase urări pe care să le trimiți de ziua copilului tău

Citeste si: Bilanțul Sars-Cov-2 al zilei. Câți români au decedat

Cum vor fi organizate nunțile

Începând cu 1 iunie, Guvernul a decis să permită organizarea nunților, botezurilor și a altor evenimente private, în anumite condiții. Astfel, vor pute fi organizate la interior evenimente cu până la 50 de persoane și la exterior cu până la 70 de persoane. În schimb, dacă toți cei care participă la un eveniment sunt vaccinați, nu mai este impusă o limită de participanți.

Ce se întâmplă cu marile festivaluri

Edi Chereji, organizatorul festivalurilor UNTOLD și NEVERSEA, spune că în condițiile anunțate joi de guvern, se pot organiza aceste festivaluri mari, dar este nevoie de publicarea normelor în Monitorul Oficial până la sfârșitul lunii. El speră, de asemenea, că autoritățile vor reveni și vor da posibilitatea ca și cei care se testează sau care au trecut prin boală să participe la evenimente, pentru că altfel ar fi o măsură discriminatorie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si