Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar acest lucru înseamnă că, încet-încet, încep pregătirile. Pentru ca și anul acesta să se simtă cu adevărat spiritul sărbătorilor în casele românilor, știm că este nevoie și de tradiționalul brad de crăciun care vine în două variante: artificial sau natural.

Există persoane care preferă bradul artificial, dar și persoane care îl preferă pe cel natural. Totuși, nu doar preferințele îi împart pe oameni în două tabere, ci și prețul. 

Citeste si: Bradul de Crăciun- meniu pentru capre

Bătălia prețurilor: Brad natural VS brad artificial

Un brad artificial de Crăciun  poate avea prețul diferit, în funcție de culoare, model, mărime, calitate, înălțime etc. Așadar, bradul artificial poate fi cumpărat la prețul de 90 de lei, dar poate ajunge și la prețuri de peste 7.000 de lei. 

În comparație cu cel artificial, pe bradul natural poți plăti de la 50 de lei până la 600 de lei. Chiar și așa, depinde și în acest caz de calitatea bradului, înălțimea lui și chiar de aspectul lui, scrie spynews.ro

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Târgul de Crăciun, mai sărac anul acesta

Românii vor avea sărbători de iarnă mai sărăcăcioase

Sărbătorile de iarnă  din anul acesta au început deja să le dea fiori românilor.

Din cauza prețurilor foarte mari la majoritatea alimentelor, românii vor plăti probabil cel mai scump coș de cumpărături pentru sărbători, din ultimii 20 de ani.

Experții anunță că de la lactate, ulei și până la carnea de porc, se preconizează scumpiri poate chiar și de 15%.

Producătorii ies în față și clarifică situația, specificând faptul că principalele motive ale scumpirilor care par să nu se mai termine sunt seceta extremă din vara ce tocmai a trecut, dar și focarele de pestă porcină africană care au afectat multe ferme și au dus la creșterea importului de carne de porc la 85%, de la 70%. 

Pentru  carnea de porc, fermierii nu contestă o scumpire chiar și de 100% și chiar închiderea acestei industrii. 

Și lactatele sunt vizate pentru scumpiri. Președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui anunță că vor exista creșteri de prețuri de câte 2-3% pe lună, până la finalul acestui an.

Citeste si: Greșeala pe care credincioșii o fac an de an în Postul Crăciunului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si