Chiar dacă mai sunt câteva zile până în noaptea Învierii, locuitorii din Iași se pregătesc de zor. Autoritățile se vor ocupa de respectarea normelor și a ordinii publice pentru ca activitățile să se desfășoare în condiții normale.

Poliția și Jandarmeria se vor mobiliza în noaptea de Înviere

În noaptea de Înviere, echipajele de Poliție și Jandarmerie vor fi mobilizate, mai ales în zonele cu biserici în care se desfășoară slujba de Înviere, conform adevarul.ro.

Citește și: La ce oră ajunge Lumina Sfântă de la Ierusalim în România?

În plus, echipajele vor fi prezente și în zona cimitirelor.

Citește și: Mesaje Paște Fericit 2023: Urări și felicitări pentru Învierea Domnului

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit aceleiași surse, Mihai Chirica, primarul municipiului Iași a explicat că: „ Am întocmit planul de acţiune pentru a asigura oridinea şi securitatea pe perioada Sărbătorilor Pascale. Avem mai multe componente, una dintre ele se referă la planul de măsuri privind asigurarea ordinii şi liniştii publice în zonele bisericilor şi cimitirelor. Astfel, poliţiştii şi jandarmii vor supraveghea pentru ca totul să se petreacă într-un mod cât mai liniştit, în condiţii de siguranţă".

Citește și: VIDEO- Cu sau fără bani, românii își cumpără haine noi de Paște

Programul mijloacelor de transport în comun se va prelungi în noapte de Paște 

Altă măsură luată de autorități este prelungirea programului pentru transportul în comun. Autobuzele și tramvaiele vor circula în noaptea de Înviere până la ora 2.00. Mijloacele de transport în comun vor avea o frecvență pe traseu de 30 de minute.

Citește și: VIDEO- În Joia Mare, gospodinele vopsesc ouălele cu ceapă și sfeclă

Primarul orașului Iași a mai adăugat că: „Avem în vedere prelungirea programului transportului în comun pentru fiecare traseu, indiferent de mijlocul de transport, autobuz sau tramvai. Acesta va fi prelungit până la ora 2.00, cu o frecvenţă de aproximativ 30 de minute, ceea ce va da posibilitatea persoanelor care se grăbesc sau se află la distanţe mari să se reîntoarcă acasă fără a apela la un taximetru".

Citește și: VIDEO- Târg caritabil de Paște

Citește și: Programul mall-urilor de Paşte 2023: Ce orar de funcţionare au centrele comerciale în Vinerea Mare, Sâmbăta Mare şi în prima zi şi a doua zi de Paşte?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si