Anul școlar 2023-2024 este aproape, iar părinții încearcă să le cumpere copiilor cele mai frumoase ghiozdane și rechizite. Cu toate acestea, prețurile nu sunt unele prietenoase deloc.

Iată cât costă să-ți echipezi complet ghiozdanul la începutul acestui an!

Citește și: Modificări în noul an școlar. Numărul maxim de elevi va fi schimbat, potrivit noii Legi a Educației

Pregătirile pentru noul an școlar costă mai mult

Reprezentanții marilor magazine sunt de părere că cel mai costisitor este să pregătești de școală un elev din clasele primare, din pricina activităților multiple pe care ei le desfășoară la începutul studiilor, potrivit.

Pe măsură ce cresc, elevii nu mai pun accentul pe rechizite, deoarece numărul materiilor se diminuează, iar interesele sunt concentrate pe subiecte specifice.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Cei care cheltuiesc cei mai mulți bani pentru rechizite sunt părinții care au copii în clasele primare. Prețul unui ghiozdan pornește de la aproximativ 80 de lei dar poate ajunge și la câteva sute de lei, la noi în magazin. Cei mici au nevoie de penar, stilou, creioane colorate, materiale pentru orele de pictură și tot felul de alte lucruri pentru activitățile practice. De multe ori, acestea sunt mai costisitoare",

a spus reprezentantul unui magazin mare din Iași pentru Adevărul.

Cât costă echiparea completă a unui ghiozdan?

Prețul unui ghiozdan de calitate medie ajunge la 120 de lei și poate crește în funcție de dotări și compartimentare.

Prețul unui stilou este, în medie, 30 de lei, în timp ce prețul unui se complet de creioane colorate poate ajunge la suma de 25 de lei.

Acuarelele ajung la 40 de lei, iar un set de pensule pentru pictură poate ajunge la suma de 20 de lei.

Pregătirile pentru anul școlar 2023-2024 vin cu prețuri piperate. Cât costă să-ți echipezi complet ghiozdanul anul acesta

Pregătirile pentru anul școlar 2023-2024 vin cu prețuri piperate. Cât costă să-ți echipezi complet ghiozdanul anul acesta

[Sursa foto: Pixabay]

Prețul unui penar, obiect necesar oricărui elev, ajunge, în medie, la 50 de lei, însă prețul poate fi diferit în funcție de capacitățile sale, mai arată sursa citată. 

Citește și: Uniforma obligatorie ar putea reveni în școlile din România. Ce spun părinții: „Statul vrea uniformă? Să bugeteze”

Caietele necesare unui elev, la începutul anului școlar, pot atinge suma de aproximativ 120 de lei. Așadar, pentru echiparea completă a unui elev la început de școală, părinții sunt nevoiți să plătească aproximativ 400 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si