E o realitate de necontestat la noi, desi avem cea mai mare rata a mortalitatii infantile din Europa. Stirile TVR au cerut ministerului Sanatatii sa spuna cati bani au fost alocati pentru tratarea bebelusilor de doar cateva sute de grame. Oficialii au ales, insa, tacerea.

Citeste si: O romanca si-a ucis sotul spaniol, apoi i-a incendiat cadavrul

In sectiile de terapie intensiva sunt internati bebelusi care au grave malformatii sau care au doar cateva sute de grame. In medie, ei raman spitalizati o luna, iar costul tratamentelor este cuprins intre 2.000 si 100.000 de euro pentru fiecare mic pacient.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La maternitatea Cantacuzino, au fost alocati anul trecut 600.000

de lei. Anul acesta, sectia a primit 420.000. Medicii spera ca fondurile sa fie suplimentate la rectificare.
Si, in timp ce in maternitati din Capitala aparatele zac nefolosite, o parte din bebelusi sunt tinuti in incubatoare vechi de zeci de ani sau incalziti cu sticle cu apa calda, ca acum o suta de ani.

Sursa: stiri.tvr.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si