Prim-ministrul thailandez Prayut Chan-o-cha și membrii cabinetului său au anulat vineri, 12 martie programarea la vaccinarea anti-COVID, după ce mai multe țări europene au suspendat vaccinarea cu Oxford-AstraZeneca.

Guvernul de la Bangkok a anunțat suspendarea vaccinărilor cu AstraZeneca din cauza raportărilor de cheaguri de sânge în unele țări europene, a declarat vineri un oficial din domeniul sănătății.

Citeste si: O altă țară oprește vaccinarea cu serul AstraZeneca

Într-o conferință de presă a ministerului sănătății, Prasit Watanapa, decanul Facultății de Medicină din Siriraj, a confirmat că campania de vaccinare va fi întârziată după o suspendare a vaccinărilor cu AstraZeneca în Danemarca, Norvegia și Islanda.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Reacția oficialilor thailandei a fost determinată de rapoarte „despre posibile efecte secundare grave” din alte țări europene. "Deși calitatea AstraZeneca este bună, unele țări au cerut o întârziere", a declarat Piyasakol Sakolsatayadorn, consilier al comitetului pentru vaccin COVID-19 din Thailanda, într-o conferință de presă. "Suspendăm și noi", a completat el.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, despre campania de vaccinare cu Astra Zeneca

premier thailanda
Deranjat de o întrebare, premierul Thailandei, Prayut Chan-ocha i-a stropit pe jurnalişti cu un spray care părea să conţină un dezinfectant pe bază de alcool

Poziția oficială a OMS cu privire la vaccinul AstraZeneca

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat vineri că nu există vreun motiv pentru a nu utiliza vaccinul anti-COVD-19 de la AstraZeneca, după ce mai multe state europene au anunţat, din motive de precauţie, că au suspendat administrarea sa, informează presa internațională.

Conform purtătoarei de cuvânt a OMS, experţii organizaţiei analizează informaţiile despre formarea de trombi, însă deocamdată nu a fost stabilită nicio legătură de tip cauză-efect.

"Trebuie să ne asigurăm întotdeauna că studiem toate alertele de securitate când distribuim vaccinuri şi trebuie să le examinăm, dar nu există nicio indicaţie de a nu-l utiliza", a declarat Margaret Harris.

Suspiciuni privind un lot de vaccinuri AstraZeneca

Danemarca, Norvegia şi Islanda au anunţat joi că suspendă inocularea vaccinului de la AstraZeneca, invocând principiul ‘precauţiei’. Bulgaria le-a urmat vineri exemplul.

Agenţia daneză de sănătate, prima care a anunţat această decizie, a invocat prudenţa în faţa unor unor ‘cazuri grave de formare de cheaguri de sânge (trombi) la persoane care au fost vaccinate cu vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca’, chiar dacă ‘la ora actuală, nu putem trage concluzia existenţei unei legături între vaccin şi cheagurile de sânge’.

premier thailanda
Premierul Thailandei, Prayut Chan-ocha


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si