Doua trenuri Coradia iLint au inceput luni sa circule intre orasele Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervoerde si Buxtehude din nordul Germaniei. Distanta pe care circula trenurile construite de producatorul francez TGV Alstom este de 100 de kilometri, iar pe aceasta ruta se opera cu garnituri diesel. „Primul tren alimentat cu hidrogen din lume intra in serviciul comercial si este pregatit pentru productia in serie”, a declarat Henri Poupart-Lafarge, CEO al Alstom, la ceremonia de inaugurare din Bremervoerde, statia unde trenurile vor fi alimentate cu hidrogen.

Alstom a declarat ca intentioneaza sa livreze alte 14 trenuri cu emisii zero catre statul Saxonia Inferioara pana in 2021, in timp ce alte state germane si-au exprimat, de asemenea, un interes.

Singurele emisii lasate de aceste trenuri sunt aburul si apa, iar energia electrica este produsa de un amestec de hidrogen si oxigen. Tehnologia este mai ecologica si mai silentioasa, in comparatie cu trenurile care functioneaza cu tehnologia diesel.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Sigur, cumpararea unui tren de hidrogen este ceva mai scumpa decat a unui tren diesel, dar este mai ieftin sa alergi”, a spus Stefan Schrank, managerul proiectului la Alstom. Alte tari sunt de asemenea interesate de trenuri pe baza de hidrogen, a transmis Alstom, inclusiv Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Norvegia, Italia si Canada. In Franta, guvernul a declarat deja ca vrea ca primul tren pe hidrogen sa se afle pe sine pana in 2022.

sursa: adevarul.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si