“Aşa cum spuneţi, aşa cum sugeraţi, prin încurajarea oamenilor să intre cu forţa în Capitoliu, prin punerea la îndoială a rezultatului alegerilor libere şi corecte, consider că a greşit în totalitate”, a afimat Johnson într-o conferinţă de presă.

Premierul britanic a mai condamnat fără rezerve încurajarea oamenilor să se comporte într-un mod ruşinos, aşa cum s-a întâmplat la Capitoliu

Patru persoane au murit şi cel puţin 14 persoane au fost rănite în timpul violenţelor produse miercuri la Capitoliu, unde membrii Congresului se reuniseră pentru a număra voturile

din Colegiul electoral şi a confirma victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

În plus, Casa Albă a retras nominalizarea lui Chad Wolf la conducerea Departamentului pentru Securitate Internă, care i-a cerut joi preşedintelui Donald Trump să condamne violenţele de la Capitoliu, transmite Reuters.

Citeste si: VIDEO -Lideri radicali și extremiști au condus violențele la Capitoliu

Wolf a afirmat într-un comunicat că ”acţiunile violente” care au avut loc miercuri la Capitoliu sunt ”inadmisibile şi că îl imploră pe preşedinte şi pe toţi oficialii aleşi să condamne cu fermitate violenţele”

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Judd Deere a spus că retragerea nominalizării a avut loc miercuri, ”fără legătură cu evenimentele de miercuri sau cu comentariile secretarului în exerciţiu din această dimineaţă. Secretarul în exerciţiu Wolf rămâne secretar în exerciţiu şi continuă să îşi exercite atribuţiile funcţiei sale”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Casa Albă a retras nominalizarea lui Chad Wolf la conducerea Departamentului pentru Securitate Internă
Casa Albă a retras nominalizarea lui Chad Wolf la conducerea Departamentului pentru Securitate Internă

Datele de la Senat arată că retragerea a fost transmisă Senatului miercuri, dar nu a fost publicată pe site-ul Casei Albe până joi.

Preşedintele ales Joe Biden îşi va prelua funcţia pe 20 ianuarie, fiind improbabil ca Senatul să acţioneze în privinţa nominalizării înainte de această dată. Wolf a declarat joi că nu intenţionează să demisioneze.

Citeste si: VIDEO -Steagul românesc găurit în mijloc,la protestele de la Capitoliu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si