Premierul Cehiei spune că Ucraina are nevoie de mai multe arme să lupte împotriva armatei ruse.
„Ucrainenii luptă cu mult curaj și luptă inteligent și strategic, dar au o șansă împotriva Rusiei doar dacă țările occidentale furnizează suficient echipament militar”, a precizat Fiala.

Citeste si: Federația Rusă a blocat alte 13 site-uri de știri independente. Mișcarea vine ca o nouă încercare de a anula sursele alternative de informare despre război

„Asta este sarcina pentru aceste zile, Cehia o face, țările care au luat parte la această vizită o fac și este necesar ca mai multe state să contribuie, astfel încât aprovizionarea cu echipament militar să fie rapidă și, dacă este posibil, și masivă”, a mai spus premierul ceh.

Citeste si: Declarația soldaților ruși: ”A dat ordine să se comită crime."

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Oficialul a precizat că delegația sa, împreună cu prim-miniștrii Sloveniei și Poloniei, au discutat și despre un posibil ajutor militar.

Viktor Orban spune că nu va trimite arme Ucrainei

Pe de altă parte, Viktor Orban, premierul Ungariei, spune că Ungaria nu va trimite armament Ucrainei.

Citeste si: Angajații de la Cernobîl, luați prizonieri de război. În ce stare sunt centralele nucleare din Ucraina

„Rușii urmăresc interesele Rusiei, în timp ce ucrainenii urmăresc interesele Ucrainei. Nici Statele Unite, nici Uniunea Europeană nu vor lua decizii gândindu-se la unguri. Trebuie să ne susținem propriile interese.

Trebuie să rămânem în afara acestui război și, de aceea, nu vom trimite nici trupe, nici armament pe câmpul de luptă”,

a spus premierul Ungariei.

Citeste si: În ce stare emoțională este Putin după 21 de zile de război în Ucraina. Dezvăluiri de la Kremlin: "Ziua sa de lucru este extrem de neregulată”

Viktor Orban a acuzat că opoziția de la Budapesta încearcă să aducă țara la conflictul armat de la est și că Europa Centrală este doar o „tablă de șah” pentru marile puteri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si