Premierul Florin Cîțu a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că guvernul lucrează cu un scenariu ”optimist” în care ținta de vaccinare a 70% din populație să fie atinsă în luna iunie, dar că este ”precaut” și păstrează ținta asumată inițial – și anume luna septembrie.

Premierul a mai spus că îi va cere ministrului de Interne ca polițiștii să dea amenzi pentru nepurtarea măștii, după ce a văzut tot mai multe cazuri de persoane care nu poartă masca pe stradă sau în metrou.

Poate va trebui să vorbesc cu domnul ministru de Interne ca să fie mult mai atenți polițiștii și să dea poate amenzi pentru purtatul măștii pe stradă. Am văzut o relaxare și din partea ofițerilor de poliție ”, a declarat premierul Cîțu.

Citeste si: Guvernul a demis azi 103 prefecți și subprefecți. Cine îi ia locul lui Traian Berbeceanu la București

Amenda pentru nepurtarea măștii de protecție se ridică la valoarea de 500 de lei, cu posibilitatea de contestare în instanță, în cazul celor care consideră că nu au încălcat legea. 

Masca de protecție, literă de lege încă doi ani

Experții au transmis că vom purta mască de protecție până în anul 2023. Conform estimărilor lor vom fi nevoiți să purtăm mască încă doi ani. 

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a făcut precizări cu privire la purtarea măștilor de protecție pe viitor și la toate caracteristicile virusului chinezesc. Expertul a declarat că virusul SARS-CoV-2 va deveni ca virusul gripal, deci o mare parte din populație l-a avut sau îl poate lua oricând.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si:  Anunț despre masca de protecție. Când nu vom mai fi obligaţi să o purtăm?

Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a menționat că vom coexista cu acest virus chinezesc zeci de ani de acum înainte și că vom purta masca de protecție cel puțin încă 2 ani de acum înainte.

Când vom scăpa de măștile chirurgicale

Doctorul ieșean a afirmat că  vom spune adio măștilor de protecție  atunci când toți oamenii vor lupta împotriva covid-19 prin vaccinare.

„Masca va deveni un accesoriu care va face parte din viaţa noastră probabil până în anul 2023. Va depinde foarte mult şi de dorinţa populaţiei de a se vaccina, de a dobândi anticorpi şi de aşa zisa imunizare populaţională care trebuie să ajungă undeva la 80%. Am observat că există o dorinţă a populaţiei de a se vaccina, dacă în prima fază a existat o oarecare reticenţă, probabil şi din cauza cadrelor medicale care nu au explicat importanţa vaccinării”,  a declara Florin Roșu.

 

 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si