Nicolae Ciucă, împreună cu miniștrii Afacerilor Interne, Lucian Bode, Alexandru Rafila, Vasile Dîncu, şeful DSU, Raed Arafat şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutu r, au ajuns la Vama Siret pentru gestionarea măsurilor luate de autorităţi la frontiera cu Ucraina.

Citeste si: Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ieşit pe străzile Kievului: „Suntem aici să apărăm Ucraina”

Autoritățile au ajuns la Vama Siret

"Nu m-aș fi așteptat să trăiesc să mai văd astfel de situații. Am văzut de-a lungul carierei profesionale locuri cu foarte multe suferință. Acum am văzut foarte multă suferință, oameni care sunt năpăstuiți de ororile unui război.(...) Am fost și am văzut pe stadionul din Siret locația unde se poate instala o tabără de corturi. Există facilitățile și utilitățile pentru a functiona", a declarat premierul.

Citeste si: Rusia, sub sancțiuni puternice. „Va fi tratată ca un stat ostil, izolat de fluxurile globale și de investiții”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Am analizat măsurile luate începând de ieri și am coordonat o serie de măsuri care au văzut implicarea mai multor ministere și instituții.


Dincolo de măsurile luate, este foarte mare nevoie să ne coordonăm cu autoritățile locale pentru a putea să fim cât se poate de organizați și eficienți. În acest moment am putut să constatăm că există parte administrativă unde pot fi cazați. Dar momentan nu e traficul tât de mare.(...) Am putut să vedem mame cu copii care au nevoie de toate atenția, inclusiv de asistența psihologică. Este un punct care funcționează 24 de ore care asigură asistență mamelor și copiilor", a mai spus Nicolae Ciucă, aflat la vama Siret.

Zeci de mii de refugiați au ajuns în România

Refugiații ucraineni au intrat în România prin punctele de frontieră, iar traficul în vămi în ultimele ore a crescut cu 120%. Oamenii și-au luat familiile și câteva lucruri și au fugit din calea războiului.

Citeste si: Orfelinat lovit cu bombe rusești. Peste 50 de copii evacuați

Vama Siret, din județul Suceava, este punctul de frontieră pe unde au intrat cei mai mulți ucraineni. Ieri au sosit în România de două ori mai multe persoane din țara vecină decât într-o zi normală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si