„Pentru următoarele 6 luni, solicit mai multă responsabilitate în cheltuirea banului public şi atingerea tuturor ţintelor din buget, pe care ni le-am asumat la începutul anului”, a precizat premierul.

Florin Cîțu anunță că a făcut o primă variantă a rectificării bugetare 

„Am făcut o primă variantă a rectificării bugetare. În cel mai scurt timp voi transmite documentul liderilor Coaliţiei de guvernare.

Încă aştept ca TOŢI miniştrii să prezinte execuţia bugetară pentru primul semestru. Pentru următoarele 6 luni, solicit mai multă responsabilitate în cheltuirea banului public şi atingerea tuturor ţintelor din buget, pe care ni le-am asumat la începutul anului”, a scris Florin Cîţu, luni pe Facebook.

Tot luni, prim-ministrul a afirmat că singurul rol al rectificării bugetare este de a modifica, dacă este nevoie, alocarea resurselor în buget, în funcţie de execuţia bugetară, „pentru a menţine deficitul bugetar la ţinta de 7.16%”.

Citeste si: VIDEO| Mai mulți muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ pe un şantier. Unul dintre ei a fost găsit decedat

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Nu există elemente care să ducă la creşterea deficitului bugetar, iar resursele alocate în buget, la începutul anului, sunt suficiente, având în vedere ritmul cheltuielilor lunare din prima jumătate a anului”, a menționat Florin Cîţu.

Premierul a subliniat faptul că există și unele elemente noi de luat în calcul.

„Aşa că bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului bugetar asumat, de 7.16%

(sau mai mic)”, a mai adăugat premierul.

Citeste si: Lucian Bode: „ Astăzi dăm startul emiterii cărţii de identitate electronică, în cadrul unui proiect-pilot..”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si