Close sidebar
Close sidebar

Premierul Florin Cîţu: „Am făcut o primă variantă a rectificării bugetare..”

Premierul Florin Cîţu a transmis că a fost efectuată o primă variantă a rectificării bugetare, urmând să transmită documentul către liderii coaliţiei de guvernare.

Alina Raducu,

Premierul Florin Cîţu: „Am făcut o primă variantă a rectificării bugetare..” [Sursa foto: Facebook Florin Cîțu]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Pentru următoarele 6 luni, solicit mai multă responsabilitate în cheltuirea banului public şi atingerea tuturor ţintelor din buget, pe care ni le-am asumat la începutul anului”, a precizat premierul.

Florin Cîțu anunță că a făcut o primă variantă a rectificării bugetare 

„Am făcut o primă variantă a rectificării bugetare. În cel mai scurt timp voi transmite documentul liderilor Coaliţiei de guvernare. Încă aştept ca TOŢI miniştrii să prezinte execuţia bugetară pentru primul semestru. Pentru următoarele 6 luni, solicit mai multă responsabilitate în cheltuirea banului public şi atingerea tuturor ţintelor din buget, pe care ni le-am asumat la începutul anului”, a scris Florin Cîţu, luni pe Facebook.

Tot luni, prim-ministrul a afirmat că singurul rol al rectificării bugetare este de a modifica, dacă este nevoie, alocarea resurselor în buget, în funcţie de execuţia bugetară, „pentru a menţine deficitul bugetar la ţinta de 7.16%”.

Citeste si: VIDEO| Mai mulți muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ pe un şantier. Unul dintre ei a fost găsit decedat

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Nu există elemente care să ducă la creşterea deficitului bugetar, iar resursele alocate în buget, la începutul anului, sunt suficiente, având în vedere ritmul cheltuielilor lunare din prima jumătate a anului”,

a menționat Florin Cîţu.

Premierul a subliniat faptul că există și unele elemente noi de luat în calcul.

„Aşa că bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului bugetar asumat, de 7.16% (sau mai mic)”, a mai adăugat premierul.

Citeste si: Lucian Bode: „ Astăzi dăm startul emiterii cărţii de identitate electronică, în cadrul unui proiect-pilot..”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI