Premierul Florin Cîţu a susținut sâmbătă la prânz o conferinţă de presă la Palatul Victoria. Florin Cîțu a răspuns criticilor legate de bugetul pe 2021, în special celor venite din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu. "Reparăm dezmățul făcut de PSD”, a fost mesaju lui Cîțu. 

Venim după trei ani de guvernare PSD și un an de pandemie. Eu nu sunt de acord să susțin în continuare nenorocirile acordate de PSD ”,

a transmis premierul Cîțu, anunțând totodată că rămâne hotărât să elimine din buget o serie de alocări prevăzute în guvernarea PSD.

Citeste si: Proiectul bugetului pentru anul 2021 a fost publicat. Ce fonduri au fost alocate

"Sunt mai mulți bani pentru Sănătate, nu mai puțini"

Premierul Cîțu a infirmat acuzațiile din spațiul public cu privire la tăierile din bugetul pentru Sănătate. Este un buget cu 2 miliarde în plus la Sănătate, a explicat prim-ministrul României. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

" Nu știu cum a ieșit în spațiul public că sunt mai puțini bani la Sănătate.

În bugetul pe 2021, la capitolul Sănătate avem alocați 11,4 miliarde de lei. Execuția de anul trecut a implicat 7,2 miliarde de lei, deci anul acesta avem cu 2 miliarde în plus, fără a adăuga și cheltuielile prevăzute pentru pandemie", a spus Florin Cîțu.

Citeste si: Dan Barna despre concedierile bugetarilor: „Posibil să se întâmple lucrul acesta”

Florin Cîțu a precizat că nu va susține sporurile acordate "pe tot felul de criterii" și nu pe criterii de performanță.

Referitor la posibilele concedieri anunțate de vicepremierul Dan Barna, prim-ministrul a spus:" Concret, nu pot să vă spun dacă vor fi concedieri în rândul bugetarilor, pentru că nu am primit niciun plan de restructurare sau reformă. Când o să-l primesc, o să vă anunț ". 

Premierul avertizează, însă, companiile de stat că va face reformă în cazul lor tocmai "prin legea bugetului":

"Nu am primit încă niciun program de restructurare a companiilor de stat. Vreau să anunț că vom face restructurare prin legea bugetului. Noi le-am plafonat cheltuielile salariale la nivelul anului 2020. Îi anunt pe toți cei care conduc companii că nu voi aștepta până la finalul anului ca să vad apoi că n-au făcut nicio reformă", a explicat Cîțu. 

Citeste si: Tavi Clonda, schimbare radicală de look. Ce tunsoare a ales artistul și care a fost reacția familiei. “Am ajuns acasă alt om, să vedem ce zic.”- kfetele.ro

Citeste si: Pierdere imensă în muzica românească. Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a murit- radioimpuls.ro

Fondurile europene vor fi atrase cât mai repede, cât mai mult, de aceea avem rapid nevoie de acest buget, a precizat premierul.

Florin Cîțu, în război cu PSD

Florin Cîțu continuă războiul cu Partidul social-democrat și din postura de prim-ministru.

Premierul Cîțu a spus că se aștepta ca „tovarășul” Marcel Ciolacu să-l sune pentru a discuta despre buget, făcând în acest sens și un apel la liderul PSD.

„Așteptam ca Ciolacu să mă sune. Pierdeam o zi-două din viața mea și îi explicam cum e cu bugetul. Știu, e mai greu, dar îi explicam. Deci, tovarășe Ciolacu, când ai timp, dă-mi un telefon!”, a spus premierul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si