Guvernul a aprobat în ședința de miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care România acordă un ajutor de 20.000 de doze de vaccin anti-COVID Republicii Moldova, a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu.
"În şedinţa de Guvern de astăzi au fost mai multe hotărâri şi câteva ordonanţe, cea mai importantă este ordonanţa de urgenţă prin care am reglementat ajutorul pe care-l vom da imediat Republicii Moldova, constând în 20.000
de doze de vaccinuri. Este o donaţie pe care o vom face, este prima tranşă din cele 200.000 de vaccinuri pe care le trimitem în Republica Moldova", a declarat Florin Cîţu de la Palatul Victoria.
Citeste si: Ce se întâmplă în cazul în care pierzi dovada vaccinării. Ce este de făcut
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Potrivit acestuia, azi a fost aprobată ordonanţa de urgenţă, iar după ce aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial va fi nevoie de hotărâre de guvern care va fi aprobată, dacă este nevoie, într-o şedinţă online "pentru a ne asigura că aceste doze ajung în Republica Moldova cât mai rapid".
Completare cu privire la salariile minerilor din Valea Jiului. "Să ne asigurăm că banii ajung cât mai repede"
Premierul Florin Cîţu a mai declarat, miercuri, că a fost aprobată o completare a actului normativ cu privire la salariile minerilor din Valea Jiului.
” Actul normativ a fost adoptat săptămâna trecută. Astăzi s-a făcut doar o completare.
Minerii au primit salariile anul trecut dar nu au primit acea suplimentare de tichete şi alte sporuri care erau reglementate prin contractul colectiv de muncă. Pentru că este o companie aflată în insolvenţă a trebuit să facem o hotărâre de Guvern separată şi să găsim o sursă. S-a aprobat şi va fi publicată în următoarele minute ca să ne asiguram că banii ajung la minerii din Valea Jiului cât mai repede.
Este exact suma pe care o identificasem de 11 milioane de lei. Tot ce a fost cerut a fost completat. ”, a declarat Florin Cîţu.
Citeste si: Adio, pensii speciale pentru parlamentari. Klaus Iohannis a promulgat legea
OUG pentru revizuirea regimului fiscal al cheltuielilor
Astăzi, 24 februarie 2021, Executivul avea pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal şi al Legii contabilităţii 82/1991.
Acest act normativ, care a fost adoptat azi de Guvern, este despre introducerea unei măsuri de revizuire a regimului fiscal al cheltuielilor, pentru determinarea impozitului pe profit. Un alt proiect de hotărâre prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii "Varianta ocolitoare Giurgiu", judeţul Giurgiu.
Citeste si: Proiectul legii bugetului de stat pentru 2021 a fost aprobat de Guvern
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Executivul adoptă proiectul de OUG care aduce modificări Codului fiscal şi legii contabilităţii, „având în vedere necesitatea revizuirii măsurii de stabilire a regimului fiscal aferent unor cheltuieli înregistrate de contribuabilii plătitori de impozit pe profit care derulează tranzacţii cu o persoană situată într-un stat care,
la data înregistrării cheltuielilor, este inclus în anexa I sau anexa II din Lista UE a jurisdicţiilor necooperante în scopuri fiscale", se precizează în Nota de fundamentare.
Ținând cont de necesitatea corelării prevederilor existente privind veniturile din salarii şi asimilate salariilor, neimpozabile, cu reglementările similare privind veniturile care nu intra în baza de calcul al contribuţiilor de asigurări sociale obligatorii, referitor la contravaloarea serviciilor turistice şi/sau de tratament, inclusiv transportul, acordate de angajator pe perioada concediului, pentru angajaţii proprii şi membrii de familie ai acestora, primite în baza unor legi speciale şi/sau finanţate din buget şi pentru aplicarea unui tratament fiscal unitar.