Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri seara, la un post TV, că secretarii de stat ai USR nu mai au ce căuta în Guvern după retragerea miniștrilor și va trece imediat la demiterea lor, mai ales că ei pot "influența negativ" activitatea din ministere.

Citeste si: Noi restricții în localități din Ilfov, chiar lângă București

„Îi voi destitui în această seară.

Nu știu ce interese pot reprezenta acolo. Nu poți să fii alături de PSD și AUR și să crezi că ești într-un minister în care poți să influențezi negativ activitatea oamenilor”, a declarat Florin Cîțu la Digi 24.

Deciziile de demitere, publicate în Monitorul Oficial 

Florin Cîțu a susținut că nu știe ce a negociat USR-PLUS cu AUR și ce le-a promis. „Dacă cumva AUR a negociat ca această campanie de vaccinare să fie încetinită?”, a spus premierul.

La scurt timp după declarațiile premierului, deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial, potrivit Hotnews.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Deși miniștrii USR-PLUS au demisionat luni din guvern, toți secretarii de stat, prefecții și subprefecții formațiunii politice au rămas în funcții.

Citeste si: Când dezbate CCR moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Prefecții, următorii pe lista lui Cîțu

Premierul Florin Cîțu ar fi pregătit și demiterea celor 14 prefecți și 29 de subprefecți ai USR PLUS, potrivit surselor G4Media.ro.

Mutarea ar putea avea loc joi, când este anunțată o ședință de guvern la ora 13.00.

Pentru demiterea prefecților și subprefecților e necesară o Hotărâre de guvern, care poate fi adoptată doar în ședință a executivului.

Citeste si: Motivul pentru care OMS nu recomandă doza 3 de vaccin anti-coronavirus

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, pe masa CCR

Curtea Constituţională a României (CCR) a dispus ca, până la data de 15 septembrie, părţile să îşi exprime punctul de vedere în legătură cu sesizarea premierului Florin Cîţu cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională dintre Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură a USR-PLUS şi AUR.

Curtea Constituțională a anunțat miercuri că abia după ce părţile îşi vor exprima punctul de vedere cu privire la tema în discuție,  CCR va stabili termenul  pentru dezbaterea pe fond a sesizării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si