In articol:
- Deciziile de demitere, publicate în Monitorul Oficial
- Prefecții, următorii pe lista lui Cîțu
- Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, pe masa CCR
Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri seara, la un post TV, că secretarii de stat ai USR nu mai au ce căuta în Guvern după retragerea miniștrilor și va trece imediat la demiterea lor, mai ales că ei pot "influența negativ" activitatea din ministere.
Citeste si: Noi restricții în localități din Ilfov, chiar lângă București
„Îi voi destitui în această seară. Nu știu ce interese pot reprezenta acolo. Nu poți să fii alături de PSD și AUR și să crezi că ești într-un minister în care poți să influențezi negativ activitatea oamenilor”, a declarat Florin Cîțu la Digi 24.
Deciziile de demitere, publicate în Monitorul Oficial
Florin Cîțu a susținut că nu știe ce a negociat USR-PLUS cu AUR și ce le-a promis. „Dacă cumva AUR a negociat ca această campanie de vaccinare să fie încetinită?”, a spus premierul.
La scurt timp după declarațiile premierului, deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial, potrivit Hotnews.ro.
Deși miniștrii USR-PLUS au demisionat luni din guvern, toți secretarii de stat, prefecții și subprefecții formațiunii politice au rămas în funcții.
Citeste si: Când dezbate CCR moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu
Prefecții, următorii pe lista lui Cîțu
Premierul Florin Cîțu ar fi pregătit și demiterea celor 14 prefecți și 29 de subprefecți ai USR PLUS, potrivit surselor G4Media.ro. Mutarea ar putea avea loc joi, când este anunțată o ședință de guvern la ora 13.00.
Pentru demiterea prefecților și subprefecților e necesară o Hotărâre de guvern, care poate fi adoptată doar în ședință a executivului.
Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, pe masa CCR
Curtea Constituţională a României (CCR) a dispus ca, până la data de 15 septembrie, părţile să îşi exprime punctul de vedere în legătură cu sesizarea premierului Florin Cîţu cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională dintre Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură a USR-PLUS şi AUR.
Curtea Constituțională a anunțat miercuri că abia după ce părţile îşi vor exprima punctul de vedere cu privire la tema în discuție, CCR va stabili termenul pentru dezbaterea pe fond a sesizării.