„Eu ce vreau să văd este o creştere a vaccinării, pentru că e singura soluţie prin care să putem să depăşim pandemia. Lockdown-ul nu a ajutat deloc la nimic, doar întârzie lucrurile. Ca să scăpăm de pandemie trebuie să ne vaccinăm, este singura soluţie. Avem doze de vaccin, avem tot ce trebuie, doar trebuie să ne vaccinăm”, a declarat Florin Cîțu.

Ce măsură va fi reintrodusă

Florin Cîțu a anunțat că măsura de susținere a unei părți salariale pentru părinții ai căror copii fac ore în sistem online va fi reintrodusă. Premierul a spus că economia trebuie să rămână în picioare, din acest motiv a fost dat în folosință certificatul verde. De asemenea, a precizat că se va face tot posibilul pentru ca orele să se desfășoare cu prezență fizică în acest an școlar.

Citeste si: Peste 50 de clase au trecut în sistem online. 39 de elevi și 14 cadre didactice au fost confirmați pozitiv cu Covid-19

„Dacă mergem în această direcţie şi vor fi şcoli sau clase închise şi părinţii trebuie să stea acasă, avem o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susţine financiar o parte din salariul mediu brut, 75% parcă era.

Vom reintroduce această măsură pe perioada în care părinţii trebuie să stea acasă cu copii dacă se închide şcoala(...) Resursele bugetare există”, a precizat premierul.  

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Pandemia de Coronavirus a doborât mai mulți americani decât gripa spaniolă din 1918-1919

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si