Premierul Florin Cîțu a făcut declarații de presă, marți, după vizita la Centrul de vaccinare organizat la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare. Prim-ministrul a anunțat că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona în care vor fi ele, însă o relaxare totală va veni abial la al doilea pas, de la 1 august.  

Citeste si: VIDEO- Bucuria credincioșilor- Guvernul a dat liber la pelerinaje religioase

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

„Încă nu vorbim cum se vor lua relaxări şi cum vor fi ele implementate. În acest moment discutăm mai multe scenarii pe care le avem pe masă. Ceea ce este important de înţeles pentru toţi românii, că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona unde sunt”, a afirmat Florin Cîţu.

Undă verde pentru nunți, botezuri și alte evenimente private

Florin Cîţu mai promite că tot de la 1 iunie se va găsi o soluţie să reînceapă organizarea de nunți sau botezuri, în condiţiile în care, la nivel naţional, aproximativ 250.000

de astfel de evenimente au fost amânate din cauza pandemiei.

"Bineînţeles că ştiu problema cu evenimentele private şi anul acesta cu siguranţă vom găsi o soluţie să înceapă de la 1 iunie aceste evenimente private. Vom vedea dacă putem să mergem pe testare, cum se va face testarea. Suntem flexibili la soluţii. Acesta e roul Comitetului interministerial. Vin cu propuneri, ele sunt îmbunătăţite", a precizat șeful Guvernului.

Să ţinem minte că 1 iunie nu înseamnă relaxare totală, înseamnă 5 milioane persoane vaccinate, a ținut să sublinieze premierul. "1 august urmează al doilea pas în care vorbim de o relaxare totală. Săptămâna viitoare toţi miniştri vor fi în stradă, vor fi în centre de vaccinare şi vor susţine această campanie”, a adăugat Cîţu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si