Premierul Florin Cîţu a declarat marți seara, la finalul şedinţei din coaliţia de guvernare, că a fost făcut un pas important pentru "o guvernare mult mai eficientă". Premierul este satisfăcut că obiectivul privind campania de vaccinare a fost asumat ca principala țintă a guvernării în perioada următoare.

Citeste si: Vaccinarea în centrele mobile va fi posibilă începând de miercuri

" Aşa după cum am spus, coaliţia merge mai departe. Astăzi (marţi, n.r.)  a fost făcut un pas important pentru a avea o guvernare mult mai eficientă şi o coerenţă a deciziilor politice în coaliţie. Sunt foarte bucuros că ne asumăm în această coaliţie ca obiectiv principal campania de vaccinare. Este important să avem o campanie de vaccinare de succes şi sunt sigur că vom avea o campanie de vaccinare de succes. De mâine (miercuri, n.r.) vom avea un ministru al Sănătăţii care va prelua un portofoliu dificil, va avea susţinerea mea şi a colegilor din Cabinetul pe care-l conduc", a declarat Florin Cîţu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit lui Florin Cîțu, liderii din coaliție se vor asigura în continuare că deciziile pe care le iau vor fi adoptate după consultarea cu ceilalți şi că acestea vor fi "în interesul cetăţenilor României". 

Liderul PNL: Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi seară, că liderii coaliţiei au convenit să semneze o completare a acordului politic, care să ducă la creşterea încrederii între parteneri şi îmbunătăţirea funcţionării guvernării.

Citeste si: GALERIE FOTO. Klaus Iohannis a primit-o la Cotroceni pe Maia Sandu, președintele Republicii Moldova

"După două zile de discuţii serioase pe care le-am purtat, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliţie, care să aducă proceduri şi puncte de vedere care să ducă la creşterea încrederii între parteneri, la îmbunătăţirea mecanismelor de funcţionare a coaliţiei şi, în mod evident, să crească performanţa de guvernare...Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii. Suntem o coaliţie care cooperează, care este într-un dialog bazat pe respect reciproc, pe încredere, pe solidaritate şi suntem preocupaţi, în primul rând, de o guvernare care să ducă la o îmbunătăţire semnificativă a vieţii cetăţenilor români", a afirmat Orban, după şedinţa coaliţiei.

Citeste si: A fost semnat un nou ACORD în coaliția de guvernare. Florin Cîțu rămâne premier, USR-PLUS va propune un nume nou la Ministerul Sănătății

Ce conține acordul de guvernare semnat marți seară

A doua rundă de negocieri privind Guvernul Florin Cîțu   s-a prelungit până la ora 22.00 și a fost urmată de declarațiile liderilor PNL, USR-PLUS și UDMR. Aceștia au anunțat  semnarea unui acord suplimentar de guvernare, iar cei de la USR-PLUS au precizat că o propunere pentru șefia Ministerului Sănătății va fi făcută miercuri dimineață.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Acordul suplimentar "Dat fiind că prim-ministrul a fost învestit cu încrederea membrilor acestei coaliții, prerogativa constituțională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Președinte se exercită după informarea prealabilă a formațiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier și după o dezbatere în coaliție.

Premierul va acorda un interval de timp rezonabil pentru asigurarea tranziției  între titularii portofoliului ministerial. Performanța ministerială este evaluată periodic având ca reper programul de guvernare votat de Parlament și deciziilede parcurs, ulterioare,ale Coaliției de guvernare, iar performanța guvernului va fi evaluată periodic în cadrul Coaliției de guvernare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si