Premierul Florin Cîțu a fost întrebat luni de jurnaliști de unde a luat împrumutul de care a scris presa zilele trecute și dacă este adevărat că a consumat droguri, cum a apărut în spațiul public. Premierul a oferit un răspuns evaziv:

"Sâmbătă a fost făcut public un dosar din Statele Unite, m-am informat și eu și este de fapt o decizie de respingere a unei sentințe civile, de care nu am fost informat niciodată.

S-a întâmplat în 2009, puteam fi foarte ușor de găsit pentru oricine în 2009, dacă era ceva. Dar adevărul este că acel claim a fost respins de instanța americană, eu am încredere în instanțe”, a spus Florin Cîțu la finalul declarațiilor de presă despre situația românilor din Afganistan.

Citeste si: VIDEO| Florin Cîțu a anunțat că nu demisionează. El a transmis dacă a făcut pușcărie sau nu

Premierul a refuzat să dea mai multe detalii despre acel împrumut, deși jurnaliștii l-au întrebat dacă a luat sau nu acel împrumut de 7000 de dolari.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| „Ziua Marinei” celebrată de Klaus Iohannis și Florin Cîțu. Cum au fost surprinși cei doi politicieni

Mediafax a publicat, duminică, un dosar din statul Iowa împotriva lui Florin Cîțu, deschis în anul 2008, la 6 ani după plecarea acestuia din SUA, pentru neplata unei datorii de aproape 7.000 de dolari la Maryland National Bank. După 7 luni de la chemarea în judecată, recuperatorii renunță la proces.

Marcel Ciolacu, acuzații dure la adresa premierului Cîțu

Liderul PSD Marcel Ciolacu nu a pierdut ocazia să-l acuze pe Florin Cîțu că "a țepuit o bancă americană":

"Informațiile despre cel de-al doilea dosar din SUA al premierului Cîțu sunt de o gravitate fără precedent! Nu era îndeajuns că a avut probleme cu alcoolul la volan, Florin Cîțu a țepuit și o bancă americană!

Mă întreb ce reper de moralitate mai poate fi pentru tineri și ce năpastă mai poate aduce asupra românilor, după ce deja a amanetat generații întregi, prin împrumuturi de zeci de miliarde de euro!? Mă întreb cum mai poate fi de încredere un astfel de om care a fugit de responsabilitatea propriilor decizii?", a scris Ciolacu pe Facebook.

Citeste si: Tavi Clonda, schimbare radicală de look. Ce tunsoare a ales artistul și care a fost reacția familiei. “Am ajuns acasă alt om, să vedem ce zic.”- kfetele.ro

Citeste si: Pierdere imensă în muzica românească. Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a murit- radioimpuls.ro

Potrivit liderului PSD, "așa cum a țepuit o bancă americană și a dispărut, Florin Cîțu țepuiește astăzi toți românii prin datorii record făcute în numele lor (50% din PIB), înainte să dispară…din nou".

Citeste si: Florin Cîțu a vorbit despre pedeapsa primită în SUA: „Cred că bere am băut. Nu pot să duc 7-8 beri”

Ce se întâmplă cu românii din Afganistan

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat luni că în acest moment în Afganistan se mai află 35 de români şi că autorităţile vor trimite un avion după aceştia.

"În acest moment mai sunt 35 de cetăţeni români în acea zonă. I-am propus domnului preşedinte să trimitem un avion pentru a-i aduce acasă. În acest moment avem două variante pe care lucrăm: un avion care va fi în colaborare cu NATO, care trebuie să plece în curând sau un avion al nostru, care merge direct acolo. Dar în acest moment au dispoziţie clară pentru Ministerul Afacerilor Externe şi pentru Ministerul Apărării Naţionale să trimită un avion cât mai rapid, pentru a-i aduce pe cetăţenii români acasă", a arătat premierul, într-o declaraţie acordată presei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si