UPDATE- „În ceea ce privește restricțiile de activități în domeniul economic. Restricțiile au fost determinate de riscul la adresa vieții și sănătății românilor. Restricțiile au fost limitate. Cea mai mare parte a domeniilor de activitate au rămas în funcțiune. Și cea mai bună dovadă o puteți vedea din date. România a înregistrat cea mai mare creștere economică. Situația economică din România este departe de a fi atât de gravă pe cât încearcă unii să o arate”, a declarat premierul Ludovic Orban în plenul Camerei Deputaților.

Citeste si: Florin Roman, la Ora Guvernului: "Voi vorbţi de responsabilitate? Aţi bătut românii în stradă la 10 august"

Măsurile pregătite de Guvern

„Pregătim un plan de reconstrucție economică pe baze sănătoase care să pună pe primul loc investițiile. Pe investiții, pe inovare pe creșterea competitivității. 

Punem la punct o schemă amplă de susținere a investițiilor în care vrem să alocăm sume uriașe pentru infrastructrua de transport, energetică, sanitară. A trebuit să venim noi la guvernare să semnă contractele de finanțare pe spitalele regionale.

Punem la punct o schemă de garantare a creditelor care nu pot aplica pentru IMM Invest.

La ora actuală sunt aproape 5.000 de credite aprobate, nu vă mai luați după unul și altul. 

Citeste si: Ciolacu, la Ora Guvernului: „Cele trei zile ale prostiei vor marca pentru totdeauna guvernul pe care-l conduceţi”

O schemă de ajutor de stat pentru investițiile „greenfield”. Am indentificat resurse pentru a genera programe pentru susținerea investițiilor mici și mijlocii, 2 miliarde de euro. Realizarea unui fond de investiții, pe model polonoez, care a folosit enorm. Un fond de investiții adevărat. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Liderul deputaţilor PSD, la Ora Guvernului: Zilele prostiei, cum au rămas în mentalul colectiv, au pus în pericol sănătatea oamenilor

Ne gândim inclusiv la scheme de ocupare, programe ample de ocupare a forței de muncă disponibilizate. 800.000 de români sunt în căutarea unui loc de muncă și trebuie să folosim toate instrumentele, inclsuiv pentru cei care reangajează și readuc la muncă oamenii aflați în șomaj tehnic”, a mai declarat Ludovic Orban.

 


Prezenţa premierului în Parlament are loc la solicitarea grupului parlamentar Pro Europa.

Tema dezbaterilor politice este "Măsuri de relansare a economiei României şi de atenuare a efectelor negative provocate de epidemia de coronavirus".

Citeste si: Tăriceanu: Situaţia de acum nu justifică sub nicio formă o stare excepţională pe tot teritoriul României

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Ședința din Parlament vine la câteva ore după ce a fost instituită starea de alertă pe teritoriul României.

Potrivit proiectului de hotărâre, starea de alertă se instituie pe întreg teritoriul ţării, începând cu data de 18 mai, pe o durată de 30 de zile.

Citeste si: Guvernul a aprobat hotărârea privind instituirea stării de alertă

La începutul şedinţei de Guvern, premierul Ludovic Orban a detaliat conţinutul hotărârii privind starea de alertă.
"Hotărârea de Guvern conţine trei anexe, aşa cum prevede legea: anexa 1- Măsurile de creştere a capacităţii de răspuns; anexa 2- Măsuri pentru asigurarea rezilienţei comunităţilor şi anexa 3- Măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc. Hotărârea de Guvern, odată adoptată, va fi transmisă Parlamentului pentru a încuviinţa starea de alertă şi toate măsurile care se dispun în cadrul stării de alertă", a spus Orban.

El a menţionat că, odată cu aprobarea hotărârii, în baza legii, Guvernul are la dispoziţie "toate instrumentele legale necesare, inclusiv amenzile".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si