Close sidebar
Close sidebar

Premierul Marcel Ciolacu, anunț important despre impozitele din România. Ce schimbări îi așteaptă pe cei din sistemul bugetar

Premierul Marcel Ciolacu a explicat în ce condiții va fi păstrată cota unică în România începând cu anul 2025, dacă alianța de guvernare actuală se va păstra la putere și după alegerile parlamentare din decembrie. Șeful Executivului a pus gând rău și sistemului bugetar actual.

Sorin Negru,

Marcel Ciolacu, anunț despre taxe și impozite 

[Sursa foto: Facebook / Guvernul Romaniei]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că România nu poate suporta un sistem bugetar ca cel în care suntem acum, pentru că acesta nu poate duce la dezvoltare.

Citește și: Taxa pe soare, eliminată de Guvern. "Facturile la energie urmează să scadă", spun guvernanții

Principala problemă sesizată de premier este faptul că există foarte mulţi ordonatori de credite principali şi terţiari, peste 16.000, "cei mai mulţi din toată Europa, dacă nu din lume".

”Toată această şmecherile în sistemul bugetar începe încet, încet să se dezumfle”, a declarat şeful Executivului, potrivit News.ro.

Marcel Ciolacu: Ce se va întâmpla cu cota unică din 2025

Liderul social-democrat a precizat că este de acord cu o cotă unică, dar să fie pentru toată lumea, pentru că această cotă unică nu poate să fie diferenţiată sau să aibă excepţii.

Citeste si: Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu- Piteşti- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Dar la venituri excepţionale, oriunde în lumea asta, din America până în orice stat, se impozitează diferenţiat. După ce ai trecut de un prag de un milion de euro, ai avut venit la o tranzacţionare, ai altă cotă care creşte prin progresie în funcţie de valoare. În momentul acesta şi Banca Mondială şi Comisia Europeană fac studii şi să vină cu mai multe variante pe care eu nu o să am nicio problemă să le discutăm şi să vedem ce se adaptează foarte bine în România", a spus Ciolacu la DC News.

Potrivit acestuia, nu putem să avem şi fiscalitate scăzută și niciun fel de control şi de informaţie de la Ministerul de Finanţe, neavând digitalizare.

"Să nu am digitalizare în nicio primărie să ştiu în ceea ce priveşte proprietăţile şi veniturile cumulate şi să mai am şi o evaziune fiscală de aproape 10% din PIB. Nu se poate continua aşa", a afirmat premierul. 

"România nu poate suporta un sistem bugetar cum este cel de acum"

Şeful Executivului a precizat că s-au făcut foarte multe greşeli în 30 de ani, iar cea mai mare greşeală că nu a exista o viziune foarte clară, integrată, şi după nevoi şi asta a dus la un exod al românilor de aproape 5 milioane.

”România nu poate suporta un sistem bugetar ca cel în care suntem acum. Nu va duce la dezvoltare un astfel de sistem bugetar.Te duceai într-un minister, erau şapte agenţii pentru avizare. După reorganizare, există un singur serviciu de avizare.(..) Nu poţi să faci reformă fără digitalizare, îm continuare este o reticenţă în privinţa digitalizării”, a spus Ciolacu. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI