Premierul Marcel Ciolacu spune că românii nu mai aşteaptă de la liderii lor "tăieri de panglici şi hore", ci soluţii concrete şi oneste. În acest context, liderul PSD a avut de Ziua Unirii o apariție neașteptată în mijlocul medicilor de la Spitalul Universitar. 

"Prioritatea mea din aceste zile este să găsesc soluții pentru a corecta inechitățile sociale adunate într-un deceniu", a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Șeful Guvernului spune că a decis să reducă la maximum timpul alocat festivităților oficiale și să-l dedice întâlnirilor cu reprezentanții tuturor categoriilor sociale care reclamă asemenea nedreptăți.

Citește și: Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Unirii Principatelor, pentru români: ”Știu că mai sunt multe probleme de rezolvat. 2024 este un an extrem de dificil”

Prim-ministrul României nu a participat la festivităţile de Ziua Unirii Principatelor Române, organizate la Iaşi, fiind prezent la ceremoniile din Parcul Carol, alături de preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul Marcel Ciolacu: "Am vrut să-i ascult pe cei de la baza sistemului sanitar"  

Marcel Ciolacu s-a întâlnit de Ziua Unirii cu o parte dintre cei care protestează în aceste zile în România.

El spune că, oricât de complicat va fi, se vor găsi "rezolvări echilibrate" la problemele cu care se confruntă oamenii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Ieri, am discutat cu sindicaliștii din domeniul ordinii publice, din poliție și sistemul penitenciar. Astăzi, cu oamenii din sistemul apărării naționale.

Iar, înainte de întâlnirea de mâine cu liderii Sanitas, am vrut să-i ascult pe cei de la baza sistemului sanitar – medici, asistente, infirmiere, brancardieri, personal TESA și să aflu cum văd ei rezolvarea situației din acest domeniu. Pentru asta am fost la Spitalul Universitar din București.

În același timp, m-am asigurat că la Guvern se lucrează la finalizarea actelor agreate cu fermierii și transportatorii", a scris premierul pe Facebook.

Marcel Ciolacu, în dialog cu cadrele medicale de la Universitar

Marcel Ciolacu, în dialog cu cadrele medicale de la Universitar

[Sursa foto: Facebook]

Premierul Marcel Ciolacu nu a participat la manifestările de la Iași dedicate Unirii Principatelor. Dintre oficialii statului, doar președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a fost prezent.

La manifestări de Ziua Unirii Mici de anul trecut, liderii alianței de guvernare Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au fost huiduiți de mulțime la Iași.

Mesajul lui Ciolacu de Ziua Unirii Principatelor

Cu ocazia zilei de 24 ianuarie, Marcel Ciolacu a transmis un mesaj românilor. Premierul a spus că astăzi România a intrat într-o nouă etapă a modernizării sale.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mesajul prim-ministrului s-a bazat pe reformele ireversibile, pe care Guvernul le-a început anul trecut, care permit României accesarea tuturor banilor din PNRR.

"Există încă multe inegalități sociale care trebuie corectate. Prioritatea momentului este rezolvarea cerințelor îndreptățite ale agricultorilor și transportatorilor.

Iar rolul meu este să port un dialog cu toate categoriile sociale care reclamă neajunsuri și inechități! Fiindcă sunt un om al dialogului! Și doar împreună am găsit și vom găsi soluții pe care le putem aplica rapid.

Dragi români, Știu că mai sunt multe probleme de rezolvat. Știu că măsurile luate de acest guvern pentru protejarea nivelului de trai al populației trebuie continuate. De aceea, vrem să menținem prețuri plafonate la alimentele de bază așa cum sunt la facturile de energie și gaze ale românilor. 2024 este un an extrem de dificil, cu patru rânduri de alegeri. Însă, ca prim-ministru, responsabilitatea mea este de a nu pune în pericol dezvoltarea țării.

Indiferent de costurile electorale!”,  a spus Marcel Ciolacu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si