O temă care a fost abordată este cea a certificatului COVID: „Participanții au susținut nevoia unui cadrul legal adecvat pentru gestionarea unui eventual nou val pandemic, precum și importanța respectării măsurilor de prevenție și combatere a pandemiei, atât pentru sănătatea românilor, cât și pentru menținerea activităților economice, care să poată oferi continuitate în derularea afacerilor, a serviciilor publice, precum și în menținerea locurilor de muncă, în conformitate cu prevederile legale și constituționale”, se arată într-un comunicat al Guvernului, transmis joi.

Citeste si: Prahova: Centrele de vaccinare rămân deschise şi de sărbători

Măsurile susținute de Guvern

„În cadrul discuțiilor, a fost subliniată eficiența vaccinării și a fost reiterată opinia experților privind capacitatea vaccinurilor autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului de a oferi cel mai înalt nivel de apărare în fața formelor severe ale bolii provocate de Sars-Cov 2, înțelegând, practic, că deși vaccinul nu ne protejează de infectare, în schimb, ne protejează de formele grave ale bolii și pierderea vieții.

Premierul a subliniat că Guvernul va continua să susțină cele mai potrivite măsuri pentru a proteja cetățenii, continuarea în bune condiții a activităților economice, precum și asigurarea serviciilor publice.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Totodată, prim-ministrul a cerut ministrului Sănătății și șefului Departamentului pentru Situații de Urgență să facă toate demersurile necesare pentru pregătirea sistemului sanitar de oferire a asistenței medicale în condiții de pandemie, precum și pentru a avea la dispoziție schemele de tratament adecvate”, este precizat în comunicatul Guvernului, citează Digi24.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 23 decembrie. Alte 81 de decese au fost raportate azi

Ce a spus ministrul de Interne cu privire la valul cinci al pandemiei?

Ministrul de Interne, Lucian Bode, avertizează că valul 5 al pandemiei de coronavirus vine în maximum trei săptămâni. El a participat, alături de prim-ministrul Nicolae Ciucă, la o videoconferinţă cu prefecţii pe tema pregătirii sezonului rece şi a sărbătorilor de iarnă.

„Ne aflăm în perioada de acalmie, dar măsurile sunt necesare pentru a răspunde următorului val pandemic care va avea impact mai mare decât valul 4. Conform specialiștilor, valul 5 va veni în maxim trei săptămâni", a declarat ministrul Afacerilor Interne. 

Citeste si: VIDEO| Omicron, mai puțin sever decât Delta. Vești bune aduse de cele mai noi studii din Marea Britanie

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si