Close sidebar
Close sidebar

Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut lui Alexandru Rafila și Raed Arafat să pregătească sistemul sanitar pentru valul cinci al pandemiei

Premierul Nicolae Ciucă a stat de vorbă, joi, cu mai multe organisme din mediul public și privat în vederea stabilirii unor măsuri de prevenire și combatere a COVID-19. Acesta a cerut ministrului Sănătății și șefului DSU să pregătească sistemul medical din România pentru valul cinci al pandemiei.

Madalina Grigore,

Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut ministrului Alexandru Rafila și șefului DSU, Raed Arafat să pregătească sistemul sanitar pentru valul cinci al pandemiei de Coronavirus.

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O temă care a fost abordată este cea a certificatului COVID: „Participanții au susținut nevoia unui cadrul legal adecvat pentru gestionarea unui eventual nou val pandemic, precum și importanța respectării măsurilor de prevenție și combatere a pandemiei, atât pentru sănătatea românilor, cât și pentru menținerea activităților economice, care să poată oferi continuitate în derularea afacerilor, a serviciilor publice, precum și în menținerea locurilor de muncă, în conformitate cu prevederile legale și constituționale”, se arată într-un comunicat al Guvernului, transmis joi.

Citeste si: Prahova: Centrele de vaccinare rămân deschise şi de sărbători

Măsurile susținute de Guvern

„În cadrul discuțiilor, a fost subliniată eficiența vaccinării și a fost reiterată opinia experților privind capacitatea vaccinurilor autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului de a oferi cel mai înalt nivel de apărare în fața formelor severe ale bolii provocate de Sars-Cov 2, înțelegând, practic, că deși vaccinul nu ne protejează de infectare,

în schimb, ne protejează de formele grave ale bolii și pierderea vieții.

Premierul a subliniat că Guvernul va continua să susțină cele mai potrivite măsuri pentru a proteja cetățenii, continuarea în bune condiții a activităților economice, precum și asigurarea serviciilor publice.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Totodată, prim-ministrul a cerut ministrului Sănătății și șefului Departamentului pentru Situații de Urgență să facă toate demersurile necesare pentru pregătirea sistemului sanitar de oferire a asistenței medicale în condiții de pandemie, precum și pentru a avea la dispoziție schemele de tratament adecvate”, este precizat în comunicatul Guvernului, citează Digi24.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 23 decembrie. Alte 81 de decese au fost raportate azi

Ce a spus ministrul de Interne cu privire la valul cinci al pandemiei?

Ministrul de Interne, Lucian Bode, avertizează că valul 5 al pandemiei de coronavirus vine în maximum trei săptămâni. El a participat, alături de prim-ministrul Nicolae Ciucă, la o videoconferinţă cu prefecţii pe tema pregătirii sezonului rece şi a sărbătorilor de iarnă.

„Ne aflăm în perioada de acalmie, dar măsurile sunt necesare pentru a răspunde următorului val pandemic care va avea impact mai mare decât valul 4. Conform specialiștilor, valul 5 va veni în maxim trei săptămâni", a declarat ministrul Afacerilor Interne. 

Citeste si: VIDEO| Omicron, mai puțin sever decât Delta. Vești bune aduse de cele mai noi studii din Marea Britanie

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI