Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, la Cluj-Napoca, că PNL continuă să susţină cota unică şi se opune introducerii de taxe şi impozite noi.

Citeste si: Fostul premier liberal Florin Cîțu critică impozitul progresiv: Cota unică, o "linie roșie" de netrecut

"Am făcut menţiunea acum două zile, nu se discută despre impozitul progresiv, nu există în momentul de faţă altă formulă de impozitare, ci există analize şi studii care se derulează în grupul de lucru de la Ministerul Finanţelor", a precizat şeful Executivului.

UPDATE. Marcel Ciolacu: M-am săturat să fie chemat PSD la guvernare şi să devină mereu pompierul de serviciu  

În replică, Marcel Ciolacu a declarat că nu poate să vină în faţa oamenilor cu un slogan prin care să susţină menţinerea cotei unice, fără să explice care ar fi avantajele şi dezavantajele acestui lucru.

„Eu nu pot să vin în faţa dumneavoastră cu un slogan, anume că trebuie să ţinem cota unică, fără să explicăm de ce trebuie să ţinem cota unică, care sunt avantajele, care sunt dezavantajele, de unde nu s-a mai dezvoltat economia şi de ce avem un handicap faţă de alte state ale Uniunii Europene”, a mai spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a precizat că s-a săturat ca partidul său să fie „pompierul de serviciu”:
„Trebuie să ne aşezăm la masă cu toţii- nu trebuie să decidă guvernanţii într-un birou, o coaliţie sau oamenii politici. Eu am vrut să provoc un dialog cu toţi actorii sociali şi cu tot mediul de afaceri, fiindcă de această dată trebuie să creăm o perspectivă pe termen mediu şi lung.

Eu m-am săturat să fie chemat PSD la guvernare şi să devină mereu pompierul de serviciu după anumite aventuri a unor guverne nepregătite şi nerealiste”, a declarat Marcel Ciolacu vineri, la Galaţi.

Premierul Ciucă: ”PNL continuă să susţină cota unică"

Potrivit premierului liberal, odată ce vor finaliza măsurile de optimizare fiscală de la Ministerul Finanțelor, se va trece la etapele de consultare cu mediul academic, mediul de bussines și cel asociativ.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Impozitarea progresivă, dezbătută marți în coaliția de guvernare

"În final trebuie să avem o decizie care să vină să sprijine tot ceea ce înseamnă atât colectarea banilor la bugetul de stat, cât şi sprijinul pe care trebuie să îl acordăm mediului de afaceri”, a spus premierul la Cluj-Napoca.

Şeful Executivului a precizat că această creştere eocnomică se datorează în mare măsură dialogului pe care l-au avut cu mediul de afaceri, dialogului cu instituţile de specialitate şi de asemenea, dialogului cu investitorii români şi străini şi încrederii pe care au reşuşit să o dea până acum, că au proiecte concrete, predictibilitate şi stabilitate în acest domeniu.

”PNL continuă să susţină cota unică, noi nu susţinem introducerea de taxe şi impozite noi”, a menţionat Ciucă. 

Marcel Ciolacu: "Ne mințim în continuare cu această cotă unică"

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu s-a întâlnit zilele trecute cu premierul Nicolae Ciucă la sediul Guvernului, pentru a discuta despre renunțarea la cota unică și introducerea unui sistem de impozitare progresiv.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO- Se anunță noi măsuri fiscale până la 1 iunie. Marcel Ciolacu: "Ne mințim cu cota unică"

Marcel Ciolacu a declarat luni că „sunt mai multe măsuri fiscale” care urmează să fie prezentate până la 1 iunie. „Codul Fiscal trebuie modificat cu șase luni înainte ca viitorul buget de stat să îl construim pe măsuri luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 ianuarie”, a spus liderul PSD.

Întrebat dacă mai susține introducerea impozitului progresiv, Ciolacu a răspuns: „da, susținem în continuare, cu deductibilitățile necesare”.

„Ori intrăm într-o logică, cum este toată lumea și toate țările dezvoltate, ori încercăm să ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”, a mai spus liderul PSD.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si